Zdravje

Nov fitnes na prostem

P.Š.
16. 9. 2015, 19.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Na Planini v Kranju so odprli naprave v fitnesu na prostem. Sodoben rekreativni prostor, namenjen rekreaciji in druženju, so uredili med vrtcema Mojca in Najdihojca.

Mestna občina Kranj

Župan Mestne občine Kranj Boštjan Trilar je ob nedavnem obisku krajevnih skupnosti Planina in Huje predlagal, naj se preveri odziv na poskusno postavitev poligona naprav za ulično vadbo. »Vloženega je bilo veliko truda in dobre volje. Poklicali smo v podjetje, ki ga vodi Jani Grašič, in jih zaprosili za eno- do dvomesečno brezplačno uporabo naprav. Zanimanja je bilo toliko, da so krajani začeli zbirati podpise za ohranitev naprav. Zbrali so jih 396. Svetniki obeh krajevnih skupnosti so sprejeli sklep, da naprave najamemo in poskušamo pridobiti sredstva, s katerimi se bo investicija lahko ohranila v naši mestni soseski,« je o ureditvi rekreativnega parka povedala predsednica Krajevne skupnosti Huje Sonja Mašić. Nova orodja so velika pridobitev tako za mladino kot za starejše, za najmlajše pa so postavili plezalni stolp. »Pravijo, da se počasi daleč pride, zato upamo, da bomo s pomočjo evropskih sredstev in veliko dobre volje dosegli cilj – veliko otroško igrišče za naše najmlajše,« je dodala Mašićeva.

ZADOVOLJEN TUDI ŽUPAN

Tudi župan Boštjan Trilar je zadovoljen, da je njegova pobuda padla na plodna tla. »Na takem, gosto naseljenem urbanem področju je ta zadeva izjemno primerna, da mlade spravimo izza računalnikov ali iz lokalov v šport je dejal. 

Mestna občina Kranj