Uživajmo na prostem

Povabimo svoje drage na piknik in se družimo ob okusni hrani

T.D.
22. 6. 2024, 13.30
Deli članek:

Da bo vaš piknik nepozaben, morate poskrbeti za lepo okolje, dobro hrano in izvrstno družbo. Tu pa so še nekateri dejavniki, na katere včasih ne morete vplivati ...

Dreamstime
Hrano dajte v posode s pokrovom, da bo vsebina neprepustno zaprta.

Vreme denimo včasih ni tako, kot bi si želeli. Pozorno spremljajte vremensko napoved in za vsak primer pripravite dežnike, ki jih boste ponudili gostom, če vas vreme kljub dobri napovedi preseneti. Izberite si prostor, kjer ni veliko žuželk, kadar pa se jim ne morete izogniti, se oborožite z insekticidom in svečami s citronelo, ki odganja mrčes.

Kako se pripravimo na piknik

Tri ali štiri dni prej kupite vso hrano, pijačo in druge potrebščine. Dan ali dva pred piknikom pa hrano pripravite. Na dan piknika preverite seznam stvari, ki jih potrebujete. Hrano in pijačo imejte v hladilniku do zadnjega trenutka pred odhodom.

Svežina

Ker na pikniku ni hladilnika, morate drugače poskrbeti za to, da bo hrana ostala sveža, pijača pa hladna. Preden ju daste v hladilno torbo, ju hranite nekaj ur v hladilniku. Uporabite dve hladilni torbi in ju založite z ledom ali ledenimi »pingvini«. V prvi torbi hranite sadje in pijače; v drugi, ki jo boste manj pogosto odpirali, pa hrano. Obe hladilni torbi napolnite do vrha, saj bo vsebina tako dlje časa hladna.

Profimedia
Piknik s prijatelji in družino je gotovo ena izmed najbolj priljubljenih dejavnosti v toplejših mesecih.

Kakšna posoda je najprimernejša

Preden kupite papirnate krožnike, ki so za enkratno uporabo, razmislite o naslednjih možnostih. Kupite rajši barvite krožnike in pribor iz trde plastike (melamina). Lahko jih pomivate in uporabite večkrat. Prtički iz blaga različnih barv in vzorcev poživijo košaro za piknik, s seboj pa imejte tudi nekaj papirnatih brisač za vsak primer. Uporabljajte velike plastične ali steklene kozarce, v katerih lahko servirate tudi vino. Kovinski vrči so sicer odlična alternativa steklenim. Hrano dajte v posode s pokrovom, da bo vsebina neprepustno zaprta. Služile vam bodo tudi za serviranje.