Zanimivosti

Stojmo reprezentantom ob strani

Oglasno sporočilo
20. 6. 2024, 11.02
Posodobljeno: 27. 6. 2024, 11.31
Deli članek:

»Nogomet je čustvena igra. Veliko stvari, ki se zgodijo na igrišču, po tekmi prinesemo domov,« pravi nekdanji reprezentant Bojan Jokić. Zato je pomembno, da znamo navijači našim športnim idolom prenesti sporočilo #zVamiSmo tako ob uspehih kot tudi ob morebitnih padcih.

Bojan Jokić je eden od 10 nogometašev in nogometašic, ki so v sklopu pobude #zVamiSmo Skupine Triglav in Nogometne zveze Slovenije (NZS) poudarili, kako pomembna je skrb za (duševno) zdravje. Njegova prepričanja temeljijo na izkušnji soočanja s pritiski ob nastopu na svetovnem prvenstva leta 2010: »Ko slišiš himno, je to velik ponos, a hkrati tudi velika odgovornost. Takrat športnik začuti posebno evforijo. Ob želji po uspehu lahko pregori,« je pojasnil. Zato je še kako pomembno, da imajo danes profesionalni igralci ob prelomnih trenutkih v karieri dobro podporo bližnjih, svoje ekipe soigralcev in tudi strokovnjakov.

A ne le vrhunski športniki, skrbi za dobro počutje in duševno zdravje sebe in svojih bližnjih bi se moral posvetiti prav vsak od nas. Del te je tudi medosebna opora, ki vključuje odkrite pogovore z bližnjimi, pa tudi iskrene odgovore na vprašanje »Kako si?«, ki ga skozi pobudo #zVamiSmo v središče postavljata Skupina Triglav in NZS.

S pobudo #zVamiSmo Skupina Triglav in NZS spodbujata odkrit pogovor o duševnem zdravju in počutju nogometašev in nogometašic, njihovih bližnjih, pa tudi navijačev in širše javnosti. Da je skrb za duševno zdravje nekaj, o čemer je treba (spre)govoriti na glas, je do sedaj potrdilo 10 nogometašev in nogometašic: Erik Janža, Vanja Drkušič, Žan Karničnik, Nino Žugelj, Špela Kolbl, Marcela Kos, Zala Meršnik, Dominika Čonč, Danijel Šturm in Bojan Jokić. Njihova mnenja in uporabne nasvete strokovnjakov, kako poskrbeti za (duševno) zdravje, najdete na spletni strani https://www.triglavzdravje.si/z-vami-smo/