Zanimivosti

Preobrazba: Nežna lepotica

Mateja Špiranec / revija Bodi zdrava
9. 10. 2023, 17.00
Posodobljeno: 13. 11. 2023, 12.28
Deli članek:

Tokrat se je na preobrazbo podala 19-letna Žana, ki jo je vizažistka spremenila v pravi model z naslovnice!

Slađan Ljubojević
Žana prej in potem

Bi se preobraziti tudi vi? Dobrodošli, veseli vas bomo! Pišite nam na elektronski naslov bodizdrava@media24.si s pripisom PREOBRAZBA.

Ko nam je 19-letna Žana poslala svojo fotografijo z željo, da bi z našo preobrazbo želela videti drugačno, še lepšo podobo sebe, smo bili sprva nekoliko skeptični, saj je Žana že naravno čudovita z zelo lepimi obraznimi potezami. Vendar se je vizažistka dm-a Jana Oblak vseeno odločila za ta izziv, saj je v svoji predstavi videla velik potencial za nekaj izjemnega. In ni se zmotila.

POTEK LIČENJA

Tako kot pred vsakim začetkom priprave kože na ličenje je bilo najprej treba temeljito očistiti kožo, da se z nje odstranijo vse nečistoče. Ob tem je vizažistka nekoliko bolje spoznala Žanino kožo in ugotovila, da je ta bolj problematična, zato jo je najprej navlažila s pomirjujočim serumom s ceramidi in nato še z lahkim kremnim gelom. Šele potem je sledil nanos podlage, ki je morala biti tokrat nekoliko bolj prekrivna.

Slađan Ljubojević
Žana je bila že pred preobrazbo videti čudovito.

Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji. 

Glavni poudarek tokratnega ličenja pa so bile oči. Pred nanosom senčil je Jana zgolj s tapkanjem na veke nanesla podlago, ki je pri ličenju oči potrebna za to, da se lahko lepše nanese sence za oči. Prav tako so zaradi podlage senčke tudi obstojnejše, poleg njih pa je Jana uporabila tudi barvice za oči v različnih barvah. Pri tem je največji učinek dosegla z nanosom modre barvice na spodnji rob oči – te so namreč po nanosu dobesedno oživele. Sledil je nanos bronzerja na čelo, lica in vrat in nato še rdečila na lica. Z barvico za obrvi je Jana še nekoliko popravila oziroma oblikovala Žanine obrvi, nato pa z maskaro za ukrivljanje trepalnic poudarila še te. Za konec je bilo treba izbrati le še pravi odtenek bleščila za ustnice; skupaj z Žano smo se odločili za nekoliko močnejši matiran odtenek, ki je deloval naravnost fantastično.

Slađan Ljubojević
Žana po preobrazbi.

Celoten postopek ličenja si lahko ogledate v spodnji video zgodbi ...

revija Bodi Zdrava
Izšla je nova številka revije Bodi zdrava. Vabljeni k branju!