Zanimivosti

Gabriel Kavčič, SŠK: Anonimka o škofu Sajetu je spisana v nemškem jeziku

Oglasno sporočilo
9. 10. 2023, 14.28
Posodobljeno: 9. 10. 2023, 14.35
Deli članek:

»Bog ne daj, da se v Cerkvi pojavljajo škandali, a če že in smo zaradi njih včasih priča celo kaosu in zgražanju v javnosti, to pomeni, da tudi tisti, ki so proti Cerkvi, od nje še vedno nekaj pričakujejo,« pravi v pogovoru tiskovni predstavnik Slovenske škofovske konference doktor moralni teologij Gabriel Kavčič.

V pogovoru je napovedal, da bodo škofi kmalu predstavili neodvisno komisijo za preiskavo spolnih zlorab. Sklep o njeni ustanovitvi je že »na mizi«.

Zakaj evtanaziji raje nasprotuje z razumskimi in ne teološkimi argumenti?

Pojasnil je, kako to, da se je kljub obsegu drugega dela vendarle odzval na vabilo predsednika škofovske konference novomeškega škofa Sajeta in postane njihov piarovec.

Razložil je, zakaj ga bolj od škandalov v Cerkvi skrbi to, da bi večina ljudi ob tem le zamahnila z roko.

Je zanje medijsko prizorišče pluralno? Ima razumevanje za pobude glede neplačevanja obveznega RTV prispevka?

So bile kršene varovane človekove pravice novomeškega škofa Sajeta, ko je urad za preprečevanje pranja denarja zaradi domnevne davčne kršitve pregledoval njegov bančni račun?

Bodo škofje na ustavnem sodišču spodbijali novelo zakona o verski svobodi, s katero so bili zmanjšani prispevki za socialno varnost verskih delavcev?

Je po tej noveli še odprta komunikacija med kabinetom predsednika vlade in škofovsko konferenco oziroma njenim predsednikom?

Bo škofovska konferenca še letos dobila novega koprskega škofa?

https://reporter.si/tiskana

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24