FOTO

Veganka mesojedega soseda poziva, naj med kuho zapira okno

R.T.
10. 5. 2023, 17.50
Posodobljeno: 10. 5. 2023, 22.13
Deli članek:

Sosedom veganom ne diši njegova kuhinja.

Facebook / Hey Perth
Prvo pismo, ki ga je na soseda naslovila prejšnji teden.

Burns Beach je predmestje avstralskega mesta Perth, a je tudi prizorišče bizarnega spora med dvema družinama, med sosedi različnih prehranjevalnih navad, pri čemer ima ena stran posebej občutljiv želodec in kot kaže tudi nos.

Kot poročajo avstralski mediji, je namreč pred dnevi tamkajšnja prebivalka z imenom Sarah v imenu svoje družine, ki vključuje partnerja Wayna in otroke, na sosede naslovila pismo, v katerem jih je pozvala, naj pri kuhi zapirajo okno, saj so sami vegani, vonj po mesu pa jim povzroča slabost. »Pozdravljen sosed, bi lahko med kuhanjem prosim zaprl stransko okno?« je zapisala Sarah, ki je sosede v pismu še prosila za razumevanje, na kuverto pa z velikimi tiskanimi črkami zapisala, da morajo zadevo vzeti resno.

Nenavadna prošnja je hitro romala na splet, uporabniki pa so si seveda dali duška. Med večinoma norčavimi komentarji se je našel tudi uporabnik s posebej lisičjim umom. »Neverjetno, prižgal bi žar in povabil celotno ulico,« je pojasnil, kaj bi v tem primeru storil sam.

To se je kot kaže tudi zgodilo, saj je mesojedi sosed včeraj postregel z novim pismom, ki ga je pričakalo v poštnem nabiralniku. Sarah je soseda tokrat za spremembo nagovorila z imenom. »Pozdravljen Kylie, norca se delaš iz mene in bil si naravnost nesramen,« je začela in v nadaljevanju izlila svojo dušo. Pojasnila je, da je zgolj »opozorila na vonj, ki družini povzroča slabost in jo moti, ti pa greš ter v soboto organiziraš piknik z žarom in povabiš veliko ljudi.« Sarah ni bila niti najmanj navdušena. Izpostavila je še, da ji je »prijateljica Tina povedala, da si moje pismo delil na družabnem omrežju in da odziv ni bil tebi v prid, kar si si zaslužil.« Znova ga je prosila, če lahko med kuho zapira okno, pri čemer je tokrat dodala še prošnjo, naj več ne prižiga žara, sicer ga bo prijavila in zadevo tudi sama objavila na družabnih omrežjih. »Sarah, Wayne in otroci,« je še enkrat podpisala, pri čemer je tokrat na kuverto zapisala: »Zadnje opozorilo.« Pripisala je še: »Dovolj je dovolj, prosim, vzemi to resno.«