Selitev

Do zob oboroženi policisti prijeli Batmana!

R.T.
10. 5. 2023, 14.18
Posodobljeno: 10. 5. 2023, 14.24
Deli članek:

Občan bavarskega mesta Kempten se je prestrašil, ko je na ulici zagledal nenavadno zakrinkano osebo v kostumu.

Instagram
Bdel je nad meščani Kempten Citya, zdaj se seli v bavarsko prestolnico.

S pogledom je sledil tej pojavi, ki je držala v rokah orožje, nekakšno pištolo, je menil občan. Ko je zakrinkani in očitno oboroženi moški zavil v prostore časopisa Allgäuer Zeitung, je poklical policijo.

Policisti so se hitro odzvali. Ko je moški v kostumu izstopil iz stavbe in se napotil proti avtobusni postaji, so se proti njemu zapeljala policijska vozila, iz njih pa je skočilo 15 policistov, oboroženih z avtomatskimi puškami in zaščitenimi z neprebojnimi jopiči in čeladami.

Kdo je bil ta moški? Batman! Kemptenski batman. Gre za domačina, ki se občasno obleče v slavnega stripovskega superheroja. Ker se konec maja seli v München so ga povabili na pogovor na radijsko postajo. In pištola? Imitacija oziroma otroška igrača.

Policisti so zaslišali lokalnega črnega viteza in hitro ugotovili, da gre za nesporazum. Predstavnik kemptenske policije za stike z javnostmi Holger Stabik je dejal, da se Batmanu ni potrebno bati kazenske ovadbe ali plačila globe. Malce pa so ga vendarle ošteli, saj so takšna posredovanja stresna za policiste, odnesejo pa tudi nekaj davkoplačevalskega denarja. Po grobi oceni je akcija stala okoli 1500 evrov. Batman se je na koncu opravičil.