Na mišicah se pozna

Test leta: izberite šport, ki vam je pisan na kožo

Mare Koren
15. 1. 2023, 19.22
Posodobljeno: 15. 1. 2023, 19.23
Deli članek:

Rešite vprašalnik in preberite, kaj potrebujete, da boste videti še bolje. Na mišicah se namreč pozna tudi, kakšna je naša življenjska naravnanost.

Dreamstime
Hoja je med tistimi aktivnostmi, ki so hrbtenici najbolj prijazne.

Tisti, ki ima usločeno držo, je že na daleč videti manj samozavesten in bolj usmerjen k potrebam drugih kot nekdo z vzravnano držo. Drži pa tudi nasprotno, namreč da lahko z načrtovanjem telesne dejavnosti vplivamo na svoj pogled na svet ter na samopodobo.

Radi zadovoljujete druge
Ali pogosto rečete da, čeprav ne čutite ravno tako? Ali ste pogosto obremenjeni, ker nikogar ne bi radi prizadeli? Ali stremite h kompromisom? Pogosto čutite, da niste spoštovani? Menite, da bi izgubili zaupanje, če bi se postavili zase? Če ste na vsaj tri vprašanja odgovorili pritrdilno, se najbrž radi podrejate drugim. Posledično so morda vaša ramena nekoliko bolj usločena in trebuh malce povešen. Koristile bi vam vaje za pokončnejšo držo in športi, kot so plavanje, hitra hoja, rolkanje pa tudi borilne veščine.

Okrepite stegna in zadnjico

Postavite se ob nizko pručko, lahke uteži (do 2 kg) držite v višini ramen. Z desno nogo stopite na pručko. Dvignite levo koleno in potisnite uteži nad glavo rahlo naprej, roke so nekoliko pred ušesi. Stopite na levo nogo in se vrnite v začetni položaj.

Radi tvegate

Ali želite na vsak način dokončati delo, čeprav ob tem tudi koga prizadenete? Se težko prilagodite, ker menite, da s tem že popuščate? Se raje zoperstavite kot razumete? Ste ob nepokorščini nagnjeni h kritiki? Ste eksplozivni? Če ste večinoma odgovarjali pritrdilno, ste k tveganju nagnjena osebnost. Vaša drža je verjetno vojaška, z izbočenimi prsmi, vzravnanimi rameni, podaljšanim vratom. Potrebujete raztezne vaje in športe, kot sta joga in plavanje.

Radi preprosto uživate

Ali poskušate biti na vsaki zabavi in venomer v središču pozornosti? Ali težko izpolnjujete obljube, ko imate vendar toliko opraviti? Ali včasih pomislite, da pravila in omejitve za vas ne veljajo? Ste impulzivni? Vam ljudje namigujejo, da ste malce sebični? Pritrdilni odgovori kažejo, da v življenju ne poznate odrekanja. Ker ga pač radi zajemate z veliko žlico, je morda tudi vaš videz nekoliko »napihnjen«. Značilne za vas so trde, ponosne geste. Čeprav je to včasih (ne pa vedno) videti lepo, utegne vašemu telesu primanjkovati gracioznosti. Koristili vam bodo planinarjenje, kolesarjenje in tek na daljše proge.

Ste močni in uravnoteženi

Ste pogosto resni, tudi kadar se drugi smejejo? Ali težko opravite z notranjimi zavorami? Ste vztrajni? Zlahka uravnavate čustva, bodisi ste veseli bodisi žalostni? Ali si pogosto rečete, mene že ne bodo okrog prinesli? Če ste pritrdilno odgovorili na vsaj tri vprašanja, ste osebnost, ki ji nič ne more do živega. Najbrž niste ravno šibkega života, značilni za takšen tip osebnosti so močna, nekoliko vase potegnjena ramena in trda hoja na močnih nogah. Potrebujete vaje za raztezanje in športe z veliko skakanja, kot sta košarka in odbojka, pa tudi pešačenje.

Profimedia
/