O temovanju je spregovoril prof. Goran Vrus, direktor tekmovanja, ki je napovedal: »Po sodelovanju s skupino Ironman, ki se je začelo leta 2019 in dveh Plava Laguna 5150 Triathlon Poreč iz serije tekmovanj Ironman, Plava Laguna v Poreču organizira triatlon 70.3, eno najprestižnejših svetovnih tekmovanj v tem športu. Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč, Istra, Hrvaška bo potekalo 16. 10. 2022, že nekaj dni prej, od 13. oktobra, bo Poreč živel v znamenju triatlonskega športa, dan pred samim tekmovanjem Ironman 70.3, pa bo potekala tekma IronKids, kjer se bodo lahko najmlajši preizkusili v tej disciplini.«

Tekomovanje se začenja s plavalnim delom (1,9 km), sam start pa je v Poreču Zelena Resort, pred hotelom Parentium Plava Laguna. Nadaljuje se s kolesarskim odsekom (90 km) na relaciji Poreč - Višnjan, ki bo delno speljana po zaprtem istrskem ipsilonu in bo tako omogočila doseganje osebnih rekordov.

»Prav nizka skupna nadmorska višina in možnost hitre vožnje po zaprti cesti Istrskega ipsilona s kakovostno podlago zagotavljata možnost doseganja osebnih rekordov, h katerim stremijo vsi triatlonci, zato je trasa še posebej privlačna za vse tiste, ki se še niso odločili, ali bi prišli na Hrvaško na svoj prvi Ironman 70.3 v organizaciji Plave Lagune. Vse več tekmovanj po svetu uvaja dele kolesarskih poti po avtocestah, zato je za nas zelo pomembno, da sledimo trendom. Bistvo Ironman-a je preseči samega sebe, verjamem da bo tudi ekipa Plave Lagune naredila vse, da si pri organizaciji zasluži še boljše ocene,« je poudaril prof. Vrus.

Novinarska konferenca_21.9.2022_Triglav Lab_Ironman 70.3
Promocijski material
Novinarska konferenca ob predstavitvi dogodka Iroman 70.3 Poreč v Ljubljani

Zadnja, tekaška trasa, se začne pri Zelena Resortu in vodi do centra starega mestnega jedra Poreča, čez zaliv Saladinka in nazaj (21 km). Najboljši tekmovalci to tekmovanje končajo v 4 urah, časovni limit za tekmo pa je 8 ur in 30 minut.

Kontinuirana promocija in pozicioniranje Hrvaške kot destinacije, ki med drugim ponuja številne možnosti za outdoor aktivnosti, sta osnovni predpogoj za uspešno privabljanje gostov in realizacijo turističnega prometa izven glavne turistične sezone. Zato je direktor predstavništva Hrvaške turistične skupnosti v Ljubljani Bruno Bonifačić čestital Poreču in Istri, saj je gostovanje tako prestižne in mednarodno priznane dirke velika stvar za Hrvaško. »Gre za dogodek, ki predstavlja hrvaški turizem tudi izven glavne turistične sezone. Skozi takšne dogodke lahko predstavljamo naše okolje in imamo možnost, da ljudje vidijo, kje se odvijajo takšni dogodki,« je ob tem še povedal. Rad bi se zahvalil Povabil je tudi vse Slovence, ki se ukvarjajo s triatlonom, da se prijavijo na to tekmo in uživajo v čarih jesenske Istre.

Iroman 70
Goran Vrus
Iroman 70.3 Poreč

Vsi udeleženci tekmovanja imajo posebne pogoje za nastanitev v objektih Plave lagune, v hotelih, ki so tik ob startni in ciljni črti in nudijo športnikom prilagojeno logistiko in infrastrukturo ter storitve, ki so namenjene izključno udeležencem in njihovim družinam. Vse dodatne informacije o namestitvah in ugodnostih najdete na TUKAJ >>KLIKNITE<<.

Za več informacij obiščite Ironman Hrvcaška in družbena omrežja. Prijave so še odprte! Najboljši v tekmovanju Plava Laguna IRONMAN 70.3. Poreč si bo zagotovil nastop na svetovnem prvenstvu IRONMAN 70.3, ki bo 26. in 27. avgusta 2023 v Lahti na Finskem.

Dogodek podpirajo Hrvaška turistična skupnost, Mesto Poreč, TZ mesta Poreč, Občina Funtana, TZ Občine Funtana, TZ Istrske županije, HEP, Podravka, Kala, Cedevita , Zagrebška pivovarna.