Brez privilegijev

Predsednik ruske dume poslance pozval k sodelovanju v vojni v Ukrajini

J.V./STA
22. 9. 2022, 13.19
Posodobljeno: 22. 9. 2022, 13.30
Deli članek:

"Tisti, ki izpolnjujejo pogoje za delno mobilizacijo, naj pomagajo pri sodelovanju v posebni vojaški operaciji. Za poslance ni nobene posebne zaščite."

Profimedia
Predsednik ruskega parlamenta Vjačeslav Volodin.

Predsednik ruskega parlamenta Vjačeslav Volodin je po sredinem ukazu o delni mobilizaciji rezervistov tudi poslance ruske dume pozval k sodelovanju v vojni v Ukrajini. 

"Tisti, ki izpolnjujejo pogoje za delno mobilizacijo, naj pomagajo pri sodelovanju v posebni vojaški operaciji. Za poslance ni nobene posebne zaščite," je danes na svojem kanalu na omrežju Telegram sporočil predsednik ruske dume.

Ruski predsednik Vladimir Putin je namreč v sredo odredil delno mobilizacijo, v sklopu katere naj bi vpoklicali 300.000 rezervistov. Volodin se je s svojimi komentarji odzval na mnenje, ki v poslanskih krogih ni redko, da se Putinov poziv k obrambi države na poslance ne nanaša. Hkrati je Volodin pohvalil tiste poslance, ki so že odšli na fronto v okupirano regijo Donbas na vzhodu Ukrajine.

Je pa tudi priznal, da se po uličnih protestih in poročilih o množičnem odhodu mladih Rusov iz države očitno "pojavljajo vprašanja, ki skrbijo ruske državljane", vendar poudaril potrebo po obrambi "tisoč kilometrov dolge frontne črte".