Brez belega kombija

Policisti prijeli moškega, ki je pred ljubljansko osnovno šolo nadlegoval otroka

J.V.
22. 9. 2022, 11.39
Posodobljeno: 22. 9. 2022, 12.10
Deli članek:

Na uredništvo smo prejeli informacijo, da se je v okolici ljubljanskih Osnovnih šol Kolezija in Vič smukal moški, ki je nadlegoval otroke ter jih vabil v avto. Nek malček naj bi se pred njim celo zatekel v knjižnico.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Ravnatelj OŠ Vič Sašo Vlah nam je potrdil, da je s primerom seznanjem, vendar se ni zgodil pri njih, ampak na OŠ Kolezija: "Ravnateljica je tudi obvestila policijo, ki je to osebo tudi prijela. Primer se je uspešno rešil in to je vsa umetnost." "Sam sem o tem obvestil starše otrok in zaposlene, pa tudi z otroci se bodo na razrednih urah pogovorili učitelji. Da ne smejo z neznanci, z nikomer, v katero koli vozilo, pa s čimer koli jih že vabijo," je še dejal. 

Na pojasnila ravnateljice OŠ Kolezija Nine Triller še čakamo.

Policisti že naslednje jutro ugotovili identiteto moškega

Policisti so "obvestilo o enem dogodku" prejeli v torek popoldan, neznanec pa naj bi otroka nagovoril na cesti pred šolo. "Že naslednje jutro je bila ugotovljena identiteta osebe. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da v kontretnem primeru ne gre za sume kaznivega dejanja. Policisti zoper osebo vodijo postopek zaradi kršitve določil zakona o javnem redu in miru," pojasnjuje tiskovni predstavnik ljubljanske policijske uprave Tomaž Tomaževič.

Kršitelj naj bi imel hude zdravstvene težave

Ob tem Tomaževič dodaja: "Pri tem moramo poudariti, da policisti pri tem med drugim preverjajo tudi ali so podani vsi elementi glede odgovornosti osumljenca za podano kršitev v skladu z 8. členom Zakona o prekrških." "Oseba je bila v preteklosti sicer že obravnavana za premoženjska kazniva dejanja in prekrške po javnem redu in miru, ne pa za tovrstne dogodke," še pravi Tomaževič.

Kot smo sicer neuradno izvedeli, naj bi imel obravnavani možakar tako hude zdravstvene težave, da za svoja dejanja morda sploh ne bo odgovarjal.