V krsti vreča peska

Za zadnjo Titovo prevaro krivo slovensko vodstvo s Stanetom Dolancem na čelu

M.K.
21. 9. 2022, 22.12
Posodobljeno: 21. 9. 2022, 22.13
Deli članek:

Srbski novinar in publicist Marko Lopušina trdi, da je odločitev za zadnjo Titovo prevaro sprejelo slovenski klan v predsedstvu tedanje Jugoslavije, na čelu s Stanetom Dolancem. Tedanji vodja srbske državne varnosti Obren Đorđević je Lopušini zatrdil, da je bila krsta na titovem pogrebu prazna, napolnjena le s peskom.

Arhiv Novice Svet24
Josip Broz Tito

"Doktor Obren Đorđević, ki je bil dva mandata načelnik srbske Službe državne varnosti in ki je po izobrazi zgodovinar, mi je povedal zgodbo, ki sem jo objavil v knjigi Ubij svojega bližnjega,« je v pogovoru za srbski Mondo dejal novinar in publicist Marko Lopušina.

»Rekel mi je, da Tito ni Joža iz Kumrovca in da so jim Američani posredovali podatke, da je poljski jud in da je bil Stalinov, Churchillov in ameriški človek,« je zatrdil Lopušin.

Po njegovih navedbah mu je Đorđević še dejal, da je bila krsta na Titovem pogrebu, ki se ga je udeležilo več kot 700 državnikov iz celega sveta, prazna oziroma je bila napolnjena z vrečo peska.

»Ni bil Tito. To je bila njegova zadnja prevara srbskega naroda in svetovno javnosti. To odločitev je sprejel slovenski klan v predsedstvu Jugoslavije, na čelu s Stanetom Dolancem, ki so mu bili naklonjeni Hrvati, Črnogorci in Bosanci,« še pravi Lopušin.

To so po njegovih besedah naredili zaradi strahu, da bo kakšen srbski imigrant pod krsto nastavil bombo in da bodo »Titova čreva letela« naokoli. Ljudje so tako jokali nad vrečo peska, še trdi srbski novinar. Kot je še poudaril v pogovoru za Mondo, njegovih navedbah ni demantiral nihče iz družine Broz.