10 milijonov ogledov

Ogromen tobogan v Detroitu znova odprt, vožnja postala viralni hit

E. J.
24. 8. 2022, 16.50
Posodobljeno: 24. 8. 2022, 17.38
Deli članek:

Nova atrakcija v Detrotu v ZDA je ogromen tobogan, ki so ga odprli v Belle Isle in je že postal tema številka v Ameriki, na televizijski postaji CNN so že dvakrat poročali o njem, video pa si je ogledalo že 10 milijonov ljudi, poroča portal The Detroit News.

Facebook
Velikanski tobogan je trenutno največja atrakcija v ZDA, o njem poročajo vsi mediji, vožnja pa stane 1 dolar, visoki pa morate biti vsaj 4 čevlje oz. 122 centimetrov.

Po dveletnem zaprtju velikanskega tobogana zaradi pandemije se je le ta sprva odprl
prejšnji teden za zelo kratek čas, saj ko so starši videli, s kakšno hitrostjo se otroci spuščajo po toboganu, so se ustrašili, pa tudi otroci so dejali, da so se med spustom bali za življenje.

Tako so tobogan že po nekaj urah obratovanja zaprli, da bi naredili določene spremembe na toboganu, da bi bila vožnja počasnejša.

Michiganski oddelek za naravne vire, ki upravlja Belle Isle od leta 2014 je sporočil, da so povoskali in oprali površino tobogana. Tobogan zdaj spet obratuje in polni naslovnice po časnikih in spletnih portalih v ZDA, videosposnetki pa so postali pravi viralni hit, o njem govorijo v njihovih pogovornih oddajah, dobil je celo pesem tamkajšnega reperja Gmaca.


Velikanski tobogan z grbinami tobogan bo še naprej obratoval od 11. do 15. ure, so sporočili, cena za spust je 1 dolar, uporabniki pa morajo biti visoki vsaj 4 čevlje oz. 122 centimetrov. Priporočajo  še, da se med vožnjo nagnete naprej.