Zanimivosti

Nakupujte in varčujte

Oglasno sporočilo
24. 8. 2022, 15.25
Posodobljeno: 26. 8. 2022, 09.52
Deli članek:

5 nasvetov za denarnici prijazno nakupovanje

V časih, ko se vse draži in je veliko govora o inflaciji, se večina ljudi sprašuje, kako prihraniti denar, še posebej pri hrani. V trgovino se nikoli ne odpravite brez nakupovalnega seznama ter nikoli lačni, sicer bo vaš nakup vodil želodec. V nadaljevanju pa vam ponujamo še pet nasvetov za preudarno in predvsem ugodno nakupovanje.

1.    Kupujte izdelke trgovskih znamk

Na trgovskih policah ste zagotovo že opazili izdelke lastne znamke trgovca. Ali ste vedeli, da mnoge med njimi proizvajajo priznani proizvajalci, med katerimi so tudi številni slovenski? Tako imenovani generični izdelki so navadno cenejši od ostalih, vendar se lahko kljub temu pohvalijo s kakovostjo, zato se njihov nakup res splača.

V Sparu poleg številnih drugih izdelkov ponujajo tudi izdelke lastnih blagovnih znamk, med katerimi ima več kot 1200 izdelkov še vedno enako ali nižjo ceno kot januarja.
Več kot 500 izdelkov iz Sparove linije S-Budget vam zagotavlja odlično razmerje med kakovostjo in ceno. Vsi prehrambni izdelki linije S-Budget grejo skozi proces preverjanja kakovosti. Pri tem v Sparu sodelujejo s priznanimi slovenskimi in tujimi inštituti, poleg tega kakovost izdelkov že v procesu proizvodnje redno preverjajo tudi Sparovi dobavitelji. Številne izdelke znamke S-Budget so strokovnjaki na Biotehniški fakulteti ocenili z oceno »odlična kakovost«.

2.    Bodite pozorni na posebno ponudbo

V trgovini poiščite izdelke, ki so v posebni ponudbi - navadno so označeni s posebnimi oznakami. To so lahko izdelki, ki so trenutno v akciji ali pa celo trajno znižani izdelki, ki jih lahko kupujete ceneje celo več mesecev. Tem nato tudi prilagodite svoj nakupovalni seznam v prihodnjih tednih oziroma mesecih.

3.    Spremljajte akcije in zbirajte kupone

Preglejte kataloge trgovcev, primerjajte cene in poiščite najbolj ugodne izdelke. Trgovci namreč nudijo različne kupone ugodnosti, zato je dobro spremljati tedenske letake.

V Sparu ima več kot 2000 izdelkov priznanih znamk že od marca nespremenjeno trajno znižano ceno. Sparov project Trajno znižano namreč vključuje 2000 izdelkov* priznanih blagovnih znamk, katerih cena je znižana za 6 mesecev. Najdete jih pod oznako »Trajno znižano«.
*Velja za trgovine največjega formata.


Spar ima v svoji ponudbi tudi izdelke z oznako »Nikjer ceneje«, ki vam zagotavljajo, da teh izdelkov ne boste našli ceneje nikjer drugje. Na Sparovih policah je več kot 900 izdelkov priznanih znamk s to oznako!

4.    Nakupujte ob dnevih popustov

Veliko lahko prihranite tudi, če vse večje nakupe opravite ob dnevih, ko so aktivni različni popusti, zato bodite pozorni na to. Preglejte, katera živila so določeni dan v akciji in na podlagi tega načrtujte svoj jedilnik.


5.    Primerjajte cene in uporabljajte kartice zvestobe

Če nakupujete v eni trgovini, se vam splača zbirati nalepke oziroma uporabljati kartico zvestobe. S pomočjo slednje lahko prihranite veliko denarja, saj vam prinaša številne ugodnosti in popuste, ki jih sicer ni mogoče dobiti.

V Sparu so odločeni, da bodo premagali draginjo, zato znižujejo marže in tako vzdržujejo najnižje možne cene živil. Ali ste vedeli, da ima kar 93 % izdelkov v Sparu nižjo ali enako redno ceno kot pri ostalih klasičnih trgovcih, ki poslujejo po celi Sloveniji? Od tega ima 75 % izdelkov nižjo, 18 % pa enako ceno.