Pravi, da se je naspal

Zmagovalec črnogorskega tekmovanja v poležavanju počival 60 ur: 'Ni bilo težko. Nisem se niti ogrel'

E. J.
23. 8. 2022, 20.19
Posodobljeno: 23. 8. 2022, 20.31
Deli članek:

Nenavadno tekmovanje organizirajo že dvanajsto leto zapored, rekord 117 ur ležanja pa še vedno drži Dubravka iz Podgorice.

Facebook
Tekmovanje v poležavanju v Črni gori je postalo že tradicionalno in pritegne veliko pozornosti.

Žarko Pejanović iz Zabjela je zmagovalec 12. tekmovanja v poležavanju, ki že tradicionalno poteka v Črni gori v etno vasi Montenegro nedaleč od Nikšića. Pejanović je zdržal 60 ur ležanja in tako osvojil 350 evrov, rafting, vikend v etno vasi, kosilo za dva v restavraciji v Podgorici in še veliko nagrad sponzorjev, piše portal Klix. »Ni bilo težko. Verjemite, niti ogrel se nisem,« je povedal zmagovalec za Glas Zabjela. »Ko pride tekmovalce podpirat družba, je zabavno, največja napaka pa je, če pride nekdo iz družine. Ko pride nekdo iz družine, je težko ne vstati,« je pojasnil. »V Podgorici je vroče, nisem spal, zato sem se prišel naspati. Tukaj je super", je nasmejano povedal Žarko.

Vse, razen vstati

Tekmovalcem je dovoljeno jesti in piti, brati knjige, pri sebi imajo lahko celo prenosni računalnik in telefon. Edino, kar ni dovoljeno, je vstati. No, so pa lansko leto pravila malce spremenili, in sicer, da lahko tisti tekmovalci, ki ležijo pod javorjem, gredo na stranišče vsakih 8 ur.