Zanimivosti

BREZ BRSKANJA PO DENARNICI IN ISKANJA GOTOVINE

Oglasno sporočilo
23. 8. 2022, 12.30
Posodobljeno: 23. 8. 2022, 12.31
Deli članek:

Vas je že kdaj na vratih presenetil poštar, svojega še tako pričakovanega paketa pa niste mogli prevzeti, ker vam je v denarnici zmanjkal kakšen evro?

Vsi poznamo občutek takojšnjega obžalovanja po kliku gumba »plačaj« ob opravljenem spletnem nakupu, ko se začnemo zavedati koliko denarja smo pravzaprav zapravili, ne da bi se sploh vstali s kavča. A tega kaj kmalu nadomestita navdušenje in nestrpnost ob pričakovanju paketa novih stvari na domačem pragu. Takoj po prejemu obvestila o odposlani pošiljki se sama večkrat na dan zalotim ob preverjanju statusa pošiljke, tako da točno vem, kje se nahaja paket v katerem me čakajo novi čevlji, ki se jih že tako zelo veselim obuti, ali pa res dobra knjiga, ki mi bo v poletnih mesecih za vsaj nekaj momentov omogočila pobeg v nov svet-v svet kjer me v službi ne čaka 15 neodgovorjenih elektronskih sporočil, v šoli pa dva (čeprav neverjetno očarljiva) včasih zelo glasna in energična otroka.

KAJ BI BREZ STARŠEV?

Z možem sva se že večkrat odločila za pošiljanje paketov k mojim staršem-sta le v (zasluženi) penziji, zato bo poštar ob trkanju na njuna vrata veliko lažje dočakal odgovor, kot na našem domačem naslovu. Z dragim se namreč že ob zgodnjih jutranjih urah odpraviva v službo, otroka pa tudi v času poletnih počitnic, ko sama kraljujeta v stanovanju, vestno sledita pravilu »ne odpiraj vrat neznancem«. Prav tako »moji« izkoristijo vsako priložnosti da me pokličejo in se po službi oglasim na »kratek« obisk, ki se po navadi razvleče v večurni pogovor o najnovejših sosedskih tračih in »lahko« kosilo sestavljeno iz predjedi, glavne jedi in več sladic.

Seveda ne manjka niti prošnja za dvig gotovine na bankomatu. Moja starša namreč nista najbolj spretna pri uporabi bankomata, pa tudi ideja o polurnem jutranjem čakanju ob odprtju banke ni najbolj po godu. In ker sicer vestno skrbita, da me novi čeveljci in knjige varno pričakajo pri njiju, seveda brez pripomb skočim do bankomata, vedno pa jima zraven priložim še nekaj dodatne gotovine, če je potrebno za paket plačati po povzetju. A včasih se tudi zalomi.

Za še bolj brezskrbno spletno nakupovanje Pošta Slovenije zagotavlja vrsto enostavnih rešitev: sedem različnih načinov dostave, prevzem pošiljk na več kot 1.100 prevzemnih mestih in brezgotovinsko plačevanje paketov po povzetju. V aplikaciji Sledenje pošiljk pa lahko na vsakem koraku sledite svojim pošiljkam sprejetim v prenos!

PREVZEM PAKETA ALI MISIJA NEMOGOČE?

Pred kratkim smo se z družino odpravili na morje in seveda sem v tistih dneh pred dopustom brezglavo letala naokrog po opravkih. Ob pakiranju za štiričlansko družino, urejanju še zadnjih službenih obveznosti in hitrem čiščenju avtomobila (le kaj si bodo mislili drugi dopustniki, če se bomo na obalo peljali z do roba naloženim umazanim avtom), mi je iz glave ušla misel, da moram pri starših pustiti nekaj gotovine za plačilo novega kriminalnega romana, ki naj bi mi ga dostavili med dopustom. Takoj ko sem med poležavanjem na plaži na mobilniku zagledala neodgovorjen klic, na ekranu pa je pisalo »mama«, me je prešinilo, kaj se je zgodilo…

A čakala me je vesela novica. Starša sta me navdušeno obvestila, da ju je poštar sicer ujel popolnoma nepripravljena, z le nekaj evri gotovine, a jima je predstavil storitev, ki naslovniku omogoča plačilo s POS-terminalom po povzetju. Odslej mi torej ne bo več treba dvigovati gotovine pred prejemom paketa, moja dva pa bosta za te stvari brez težav poskrbela s kartico. Koliko skrbi manj! Še posebno v dopustniških dneh.