Kriminal

V prestolnici štirje nasilni ropi v dobrih 12 urah

M.K.
23. 8. 2022, 12.17
Posodobljeno: 23. 8. 2022, 12.46
Deli članek:

Trije neznanci so okoli enih zjutraj v središču ljubljane napadli in pretepli tri sprehajalce ter jim vzeli vzeli nekaj deset evrov gotovine. Nekaj minut prej je sedmerica v Šiški napadla tri osebe, jih pretepla ter jim ukradla skiro.

Bobo
Fotografija je simbolična

Ljubljanski policisti so se danes ponoči ukvarjali z dvema nasilnima ropoma. Najprej so jih nekaj minut pred eno uro zjutraj trije oškodovanci obvestili o ropu v Šiški. "Po doslej znanih podatkih je bilo ugotovljeno, da je do treh oškodovancev pristopilo sedem neznancev in z njimi fizično obračunali, ter jim odvzeli skiro," so danes sporočili iz ljubljanske policijske uprave. Vsi trije so pri tem utrpeli lažje poškodbe.

Le nekaj minut kasneje se je zgodil rop v središču mesta, kjer so trije neznanci pristopili do treh oseb in jih začeli pretepati. Napadalci so dve osebi lažje poškodovali, nato pa so zbežali z nekaj desetimi evri.

Policija v zvezi z napadom v centru Ljubljane išče tri mlajše moške, stare okoli 18 let. "Prvi je imel kratke lase, večji izrazit nos, je manjše postave in je bil oblečen v sivo trenerko, drugi je bil oblečen v jeans kratke hlače, tretji pa v oranžno jopico," so sporočili iz policije.

Podnevi grozil z nožem

Ljubljanski policisti so sicer v približno 14 urah obravnavali kar štiri nasilne rope. Včeraj okoli 11. ure dopoldan je neznani moški z nožem v roki vstopil v enega izmed frizerskih salonov na Viču in zahteval gotovino.  Ko je dobil nekaj deset evrov je zbežal, v dogodku pa na srečo ni bil nihče poškodovan. Storilec je bil po navedbah policije oblečen v črna oblačila, na glavi pa je imel črno masko z izrezom za oči.

Okoli 15. ure je prišlo do ropa tudi za Bežigradom. Policisti so ugotovili, da so trije neznanci pripeljali z dvema skuterjema do moškega ter se ga fizično lotili. Ob tem so mu zagrozili z nožem, ukradli so mu nekaj gotovine in vrednejše predmete.

Moškega, ki je bil v napadu lažje poškodovan, so oškodovali za nekaj tisoč evrov, je še sporočila policija. Napadalci so uporabljali moder in črno bel skuter. Eden izmed njih je obilnejše postave in je imel oblečeno črno majico ter črn brezrokavnik. Drugi je imel oblečene rdeče kratke hlače in črno jopico.