Ukradel je cessno

V Franciji obsodili Slovenca zaradi kraje letala

A.R./STA
30. 4. 2022, 09.57
Posodobljeno: 30. 4. 2022, 09.59
Deli članek:

Na 3 leta in pol so v Franciji obsodili nekega Slovenca, ki je iz neznanega razloga vdrl v hangar in iz pilotske šole na severozahodu Italije ukradel manjše letalo. Ujeli so ga nad Francijo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Sodišče v južnofrancoskem mestu Aix-en-Provence je Slovenca zaradi kraje manjšega letala obsodilo na tri leta in šest mesecev zapora. 33-letni Slovenec je 30. marca zjutraj z letališča E.Mossi v kraju Novih Ligure na severozahodu Italije ukradel cessno 172 in z njo preletel Ligurijo in francosko Azurno obalo, preden so ga francoska lovska letala prisilila k pristanku Toulona na jugu Francije. Poleg tega so pravosodni organi v severnoitalijanskem mestu Alessandria proti tatu uvedli tudi postopek zaradi vloma, saj je moški med krajo razbil okno hangarja.

Cessno je ukradel iz tamkajšnje pilotske šole, razlogi za to dejanje, kot tudi cilj neuspele avanture, pa niso znani. Eden od lastnikov šole, Paolo Visentini, je dogodek komentoral, češ da "gre za zelo čudno zadevo, v katero smo vpleteni in ne razumemo, zakaj«.