Predrago

FOTO: Bi si privoščili večerjo v najprestižnejših restavracijah na svetu?

Sara Štrk
17. 10. 2021, 21.30
Deli članek:

Vsakdo se rad sprosti in si privošči okusno večerjo v prestižni restavraciji. Če pa se vam zdi račun ob obisku nekaterih slovenskih restavracij visok, vas bodo zagotovo presenetile tudi cene nekaterih najdražjih večerij na svetu.

SubliMotion
SubliMotion

Sublimotion, 20-hodni meni – 2000 evrov

V Hard Rock Cafeju na Ibizi se nahaja najdražja restavracija na svetu – Sublimotion. Če bi si torej radi privoščili obrok, ki ga boste stežka pozabili tako vi kot tudi vaš bančni račun, vam na večerji v prestižni restavraciji postrežejo z 20-hodnim obrokom, ki navduši vsakogar. Gre za izjemno ekskluzivno večerjo, saj na večer postrežejo le 12 gostom, obvezna pa je rezervacija, ki jo je treba opraviti vsaj šest mesecev pred želenim datumom. V jedilnico z visokimi steklenimi stropi in eno samo samcato mizo za 12 oseb vas bo popeljalo dvigalo. Da boste ob večerji kar se da uživali, pa poskrbi tudi glasba, ki vas spremlja ob vsaki jedi, prilagojena vlažnost in vonj v jedilnici, na željo gosta pa spremenijo tudi temperaturo v prostoru. Priznan kuhar Paco Ransero je restavracijo opisal kot »radikalno drugačno« od vseh ostalih, hrano pa označil za »izjemno«. No, kaj točno se nahaja na meniju, je odvisno od posameznega meseca obiska restavracije, saj strežejo povsem sezonsko hrano, naj pa ne bi manjkalo izbranih vrst mesa in odličnega vina. Če se odločite za nepozabno večerjo, boste zanjo morali odšteti 2000 evrov na osebo.

SubliMotion
Sublimotion

Japonske specialitete v Newyorški Masi – 530 evrov

Restavracija Masa, ki se nahaja v ZDA, že več let slovi po najboljši japonski hrani. Vse jedi pripravlja glavni kuhar Masa Takayama, ravno zato pa restavracija na noč sprejme zgolj 26 oseb. Za večerjo, ki vključuje suši iz najredkejših in najbolj cenjenih vrst rib ter kobe govedine, morate odšteti dobrih 530 evrov. Celotna večerja traja nekaj več kot tri ure. Kaj se bo znašlo na krožniku pred vami, pa se odločijo v kuhinji, saj restavracija ob obisku ne ponudi menija, pač pa se morajo gostje prilagoditi izbiri kuharja. Ob obroku vam postrežejo s tradicionalnimi japonskimi pijačami, če pa se odločite za popolno razvajanje, si lahko za dodatnih 1500 evrov privoščite steklenico Bordeauxa 1995. Večkrat so gostje Mase svetovno znani zvezdniki; pred kratkim je tam večerjal Leonardo DiCaprio.

Masa
Japonske specialitete v Newyorški Masi