NAJDRAŽJI KOKTAJLI

Ne bo prazen le kozarec, temveč tudi denarnica

Sara Štrk
18. 7. 2021, 07.57
Deli članek:

Bogati poleti ne uživajo le na luksuznih jahtah in prestižnih dopustniških destinacijah, temveč tudi zvečer nazdravljajo z najdražjimi koktajli na svetu. Za vas smo izbrali dva, ki se uvrščata v sam vrh lestvice najdražjih.

pinterest
Ruby rose koktajl

1. Ruby Rose – 37.000 evrov

Leta 2013 je bar White Barn v ameriški zvezni državi Maine slavil prav posebno obletnico, 40. rojstni dan. Za praznovanje so pripravili poseben koktajl, ki je bil v baru na meniju le eno leto, zanj pa je bilo treba odšteti 37.000 evrov. Glavna sestavina koktajla je bila vodka Hanger One, za popoln okus je poskrbel še sveže iztisnjen sok grenivke in granatnega jabolka. Pika na i je bil štirikaratni rubin, kot simbol 40. obletnice. Za »navadne smrtnike« je bar sicer ponujal cenejšo verzijo pijače, a vas seveda za »skromnih« 18 tisočakov na dnu kozarčka ni čakal dragi kamen.

Cantina Laredo
Margarita Cantina Laredo

2. Margarita Cantina Laredo – 50.000 evrov

Najdražji koktajl na svetu je margarita, ki jo ponujajo v sodobni mehiški restavraciji Cantina Laredo v londonskem Covent Gardnu. Poleg mešanice dveh ekskluzivnih tekil, 1800 Coleccion in Jose Cuervo Platino, je v margariti uporabljen sok iz redkih in seveda dragih belih ananasov. Premalo razkošno za 50 tisočakov? No, koktajl seveda krasi tudi štirikaratni diamant, ki je glavni vzrok visoke cene. Če želite okusiti najdražjo margarito na svetu, jo morate naročiti kar dva dni prej, medtem ko jo boste pili, pa bosta ob vas stala dva varnostnika, ki bdita nad dragim kamnom v kozarcu.