Brez lakote

Pravi čas je za lahko pomlad na krožniku

T.D.
17. 4. 2021, 14.04
Deli članek:

Da to pomlad ne boste prikrajšani za prav noben sadež narave, se odločite za spomladansko dieto, pri kateri so dovoljeni vsi posladki pomladi. Glavno vlogo pa imajo regrat in šparglji.

Dreamstime
Pri dieti vztrajajte mesec dni, saj so po tem obdobju rezultati resnično vidni.

Pomlad ponuja številne pridelke, s katerimi bo vaša prehrana po napornem zimskem obdobju lažja in prijetnejša. Nadomestite težko hrano z lažjimi hranili, ki jih seveda najdete v naravi. Recepti za obroke so preprosti, edino pravilo, ki se ga morate držati, je, da pri dieti vztrajate mesec dni, saj so po tem obdobju rezultati resnično vidni. In še za piko na i: če večerjate po 18. uri, z jedilnika raje izločite ogljikove hidrate. Če morajo biti ti prisotni, naredite tako, da se najprej odpravite ven, na daljši sprehod ali tek, po telesni dejavnosti pa si privoščite lahko večerjo. Rezultat je zagotovljen!

Navodila

Ker je pomladanska dieta res pisana in vključuje številne izdelke, nanjo ne boste gledali kot na dieto, ampak na začetek poti do zdravega načina prehranjevanja, saj boste v telo vnašali dovolj vitaminov, mineralov in življenjsko potrebnih hranil.

Za lepše jutro

Vaš dan naj se začne z limonino vodo. Takoj ko vstanete, na tešče popijte dva decilitra vode s sokom ene limone. Nato si pripravite zajtrk, kot jih predlagamo tule. Primeri: jajčna omleta iz treh beljakov in dveh rumenjakov s šparglji; pest jagodičevja; 100 gramov nesladkanega navadnega jogurta; 2,5 dekagrama nesladkanih kosmičev z majhnim jabolkom in deciliter posnetega mleka; deciliter soka iz pomaranče ali grenivke, en kos polnozrnatega peciva z 2,5 dekagrama nemastnega sira in enim paradižnikom ali 2,5 dekagrama koruznih kosmičev in 1,2 decilitra posnetega mleka ter majhna banana.

Ideje za pomladna kosila

Privoščite si polnozrnato štručko, malo konzervo tunine in dve rezini nemastnega sira. V slast vam bo šli tudi zelenjavni pire iz cvetače, morski list z žara, skleda solate in 150 gramov dolgozrnatega riža. Ali pa dve rezini polnozrnatega kruha z malo nemastnega sira, solata, pet dekagramov piščančjega mesa ter navadni jogurt. Za bolj hladne dni pa kremna juha s šparglji in deciliter mleka, zraven dva kosa polnozrnatega kruha ali rižota s šparglji. Ko jo pripravljate, stehtajte ogljikove hidrate, ki naj jih ne bo več kot 120 gramov. Igrajte se z začimbami.