božična okrasitev

FOTO: Kako je Melania grozo zamenjala s tradicijo

S.R.
1. 12. 2020, 08.16
Posodobljeno: 1. 12. 2020, 08.24
Deli članek:

Prva dama Melania Trump je včeraj razkrila letošnjo božično okrasitev Bele hiše. Nič več krvavo rdečih dreves in pustih vej, v predsedniško palačo se vrača tradicija.

Reuters
Melania Trump je z letošnjo okrasitvijo utišala nekatere zlobne jezike.

Melania se je letos odločila za običajna zelena drevesca z rdečimi in zlatimi okraski, s klasično, tradicionalno okrasitvijo pa je pretrgala z lastno tradicijo nekonvencionalne dekoracije, ki jo je javnosti predstavila v preteklih letih. Zadnje božične praznike so zaznamovala skorajda kričeča, krvavo rdeča drevesa iz leta 2018 in ogolelo belo vejevje iz leta 2017, ki so ga zlobni jeziki primerjali s prizori v grozljivki Babadook in filmski klasiki Izžarevanje, v kateri je zaslovel Jack Nicholson. Nepozabno in ekstravagantno, se spominjajo nekateri, drugi, bolj zavezani tradiciji, pa so veseli, da se je letos vrnila h koreninam in naredila križ čez pošasten dekor.

Profimedia
Melania se je letos odločila za tradicijo.

Čudovita Amerika

Letošnja tema božične okrasitve, ki jo je Melania razkrila včeraj, nosi naslov »Amerika, čudovita« (America the Beautiful). Prva dama je navdih po lastnih besedah našla v zavezanosti državljanov k »tradiciji, vrednotam in zgodovini.« Tako imenovano rdečo sobo, v kateri stoji božično drevo z ročno izdelanimi okraski, je posvetila delavcem na prvi bojni liniji v boju z epidemijo novega koronavirusa, ki je v ZDA vzela že več kot 266.000 življenj. Sicer pa v 132 sobah in sobanah Bele hiše stoji 62 božičnih dreves, ozaljšane pa so s 106 venci in več kot 365 metri garland. Približno 125 prostovoljcev je ta praznični konec tedna namestilo tudi več kot 3200 kompletov prazničnih lučk in 17.000 pentelj. A tudi letos ni šlo brez Melanijinega lastnega, svojevrstnega pečata. Tradicionalna replika Bele hiše iz medenjakov po poročanju britanskega Guardiana leto prvič vključuje znamenite vrtove Rose Garden, ki krasijo okolico Bele hiše. Kot so pojasnili iz Bele hiše, je dodatek posledica dejstva, da je Melania vrtove nedavno prenovila in preuredila.

Profimedia
Rdeča soba je posvečena delavcem na prvi bojni liniji v boju z epidemijo.

Časnik The New York Times je letošnjo okrasitev označil za »presenetljivo normalno,« medtem ko so na portalu Mashable zapisali, da je videti povsem »v redu.«

Na Melanijin božič je pred nekaj tedni sicer padla temna senca, ko je v javnost pricurljala njena škandalozna izjava o božičnih praznikih. Njena nekdanja prijateljica Stephanie Winston Wolkoff jo je namreč posnela med pritoževanjem, da nihče ne ceni njenega dela. Povedala je, da se zelo trudi z božičnimi zadevami in pri tem s sočnim izrazom dodala, da »nikomur ni mar za božične zadeve.«

Profimedia
Tradicionalna replika Bele hiše letos vključuje znamenite vrtove.

Profimedia
Melania se je letos odločila za tradicijo.

Profimedia
Melania se je letos odločila za tradicijo.