Prehitevanje

FOTO: Z jugom je teslo pustil v "oblaku prahu"

R.T.
14. 10. 2020, 10.10
Posodobljeno: 14. 10. 2020, 10.10
Deli članek:

19-letnemu Eniu Nikpalju se je v nedeljo mudilo na inštrukcije kitare v Vodice. Na cesti pred njim pa je cijazil voznik Tesle.

Facebook
Med drznim dejanjem ga je nekdo v avtu, ki je vozil za njim, prehiteval in fotografijo objavil na Facebooku, kjer je požela veliko zanimanja.

Ustvarila se je kolona, Enio je v svojem avtu znamke Yugo 55 pogledal na uro, pogledal je na cesto, in ko se mu je na ravnini pri Pakoštanih ponudila priložnost, se je odločil za manever prehitevanja.

»Tesla je vozil počasi, kakšnih 40 kilometrov na uro. Zaznal sem priložnost za prehitevanje. Naredil sem si prostor za zalet, vrgel v nižjo prestavo in pustil najmodernejši avto v oblaku dima,« je mladenič za Jutarnji list literarizirano opisal prehitevanje. Med drznim dejanjem ga je nekdo v avtu, ki je vozil za njim, prehiteval in fotografijo objavil na Facebooku, kjer je požela veliko zanimanja.

Ko je Enio, svež študent angleščine in geografije, prišel domov, je očetu povedal, kaj mu je uspelo. Oče ga je vprašal, če je fotografiral. »Kako naj fotografiram, jugo zahteva svoje, moraš biti zbran, ko se ponudi takšna priložnost,« je pojasnil Enio, ki bi juga prodal le za zelo velike vsote.

»Ko se usedem za volan, izgubi 15 konjev, piše, da gre 140 kilometrov na uro, a ne gre, nima servo volana, nima zavornega varnostnega sistema ABS,« se je šalil Enio in nanizal še dobre lastnosti: »Ima nov športni volan, pedale, Seatove sedeže s prevlekami. Bivši lastnik je na zunanjost juga narisal rdečo črto, eden pred njim pa je v notranjost namontiral modro-vijolične ledice, tako da ponoči izgleda kot da si na house partyu.«