Zanimivosti

Sonce, zrak, voda in zemlja vam lahko pomagajo prihraniti pri stroških energije

Oglasno sporočilo
13. 10. 2020, 14.12
Posodobljeno: 10. 6. 2021, 06.45
Deli članek:

Je vaš račun za elektriko previsok? Na pomoč vam lahko priskoči moč sonca in drugih naravnih virov, ki vas obdajajo.

Tudi v najbolj mrzlih zimskih dneh se lahko namreč ogrevate s toplotno črpalko, ki za delovanje uporablja zrak, zemljo ali vodo, energijo pa ji lahko dovaja lastna sončna elektrarna, nameščena na vaši strehi.

Se sončna elektrarna splača?

S sončno elektrarno pridobite lasten vir energije za vašo toplotno črpalko, klimatsko napravo, hladilnik, pralni stroj in celo avto. In čeprav se zdi investicija v fotovoltaične panele na prvi pogled visoka, boste v tridesetih letih, kolikor znaša življenjska doba sončne elektrarne, lahko prihranili tudi več tisoč evrov.

Nakup okolju prijazne solarne energije bo lažji, če izberete pravega ponudnika. Tako lahko pri Petrolu že v sedmih letih z brezobrestnim financiranjem brez pologa odplačate celotno investicijo, nato pa na mesec plačujete le še stroške obračunske moči in prispevka OVE in SPTE. V času Petrol financiranja vam v podjetju nudijo še brezplačno zavarovanje, nadzor delovanja sistema in vzdrževanje vaše sončne elektrarne.

Še več, vaša rešitev je lahko izdelana na ključ. V Energetskemu centru Petrol si bodo tako ogledali in izmerili vaš objekt, pripravili ponudbo, pridobili in uredili potrebna soglasja, v primeru nakupa sončne elektrarne pa tudi uredili vso potrebno dokumentacijo elektro distribucije.

Na pomoč vam priskočijo tudi pri izpolnjevanju vlog za nepovratno subvencijo Eko sklada, ki bo ceno nakupa še znižala.

Kaj pa cena toplotne črpalke?

Toplotna črpalka predstavlja učinkovit vir ogrevanja prostorov in sanitarne vode. Za delovanje uporablja zrak, zemljo ali vodo in tako zagotavlja stroškovno učinkovito rešitev tudi v najhladnejših dneh, z njo pa si lahko stroške ogrevanja znižate tudi za 60 %. Za ogrevalno toplotno črpalko lahko pridobite tudi nepovratno finančno spodbudo Eko sklada in Petrol financiranje, brez pologa, brez obresti, do 5 let.

Še dodaten prihranek dosežete, če vašo toplotno črpalko napaja električna energija, pridobljena iz lastne sončne elektrarne.

In še pika na i: pri Petrolu vas ob nakupu ogrevalne toplotne črpalke ali sončne elektrarne oz. kombinacije obeh nagradijo z vikend oddihom v Termah Čatež ali pa celo s pametno televizijo VOX za samo 1 €!