Umor

Še istega večera, ko so ga izpustili, je obglavil babico

R.T.
14. 10. 2020, 10.19
Posodobljeno: 14. 10. 2020, 10.26
Deli članek:

Motiv za grozljivo dejanje še ni znan.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Grozljivka se je v ponedeljek zvečer odvila v indijskem velemestu Mumbaj. Kot poročajo indijski mediji, je 24-letnik obglavil svojo 80-letno babico in nato obsedel ob njenem truplu, dokler ga niso v torek dopoldne aretirali. 

Šlo naj bi za 24-letnega Christopherja Pereiro, mladega odvisnika od alkohola, ki je zadnjo leto in pol preživel v centru za odvajanje od alkoholizma. Iz centra naj bi ga izpustili v ponedeljek zvečer, Pereira pa naj bi se nato vrnil domov k svoji babici.

Kaj natančno se je dogajalo usodne noči, ni znano, policisti pa so se na naslovu zglasili malo po 10. uri naslednjega dne. Malo pred tem je namreč v stanovanje vstopila morilčeva bratranka in vnukinja pokojne Abigail Dias. Diasova je na tleh videla babičino truplo, od katerega je bila ločena glava. Ob truplu je sedel Pereira in dejal, da jo je umoril. Diasova je nemudoma poklicala policijo. Starši 24-letnika naj bi sicer prebivali nekje v indijski zvezni državi Goa. Policisti, ki motiva za dejanje še ne poznajo, so jih o umoru že obvestili.