NAJDRAŽJE LETALSKE VOZOVNICE

Kdor visoko leta, mora za to seči globoko v žep

Sara Štrk
2. 8. 2020, 07.55
Deli članek:

Mnogi smo zadovoljni že s sedežem ob oknu, drugi pa so med letom deležni zasebne postrežbe, prestižne hrane in pijače ter sproščanja v wellnessu.

Evening standard
Etihad, London-Melbourne.

1. London–Melbourne – 70.000 evrov

Za najdražjo velja vozovnica za povratni let iz Londona v avstralski Melbourne, zanjo pa boste morali, če se odločite za luksuzno potovanje, odšteti slabih 70.000 evrov. Potniki so med letom z letalsko družbo Etihad nameščeni v kabini s spalnico, kjer je zakonska postelja s posteljnino iz egipčanske svile, zasebno kopalnico, opremljeno s šamponi in balzami priznanih znamk, svileno haljo ter dnevno sobo in kuhinjo, kjer obroke po naročilu kuha osebni kuhar. Ves čas je gostu na voljo tudi butler, ki skrbi za njegovo osebno prtljago. Da gostu ni nikoli dolgčas, poskrbita bar in televizor z 80-centimetrskim zaslonom, da je let karseda udoben, pa poskrbijo sedeži iz mehkega usnja, ki ga uporabljajo tudi pri izdelavi ferrarijev. V ceno letalske vozovnice je vključena tudi vožnja z limuzino, ki vas pripelje in odpelje z letališča.

Evening standard
London-Melbourne, Etihad.

2. New York–Hongkong – 50.000 evrov

Nemška letalska družba Lufthansa vam za zasoljeno ceno ne nudi le udobnega povratnega leta, ampak tudi unikatno kulinarično izkušnjo. Kupcu vozovnice je namreč na voljo zasebni kuhar, čigar specialiteta je priprava jedi, ki so bile že večkrat nagrajene z Michelinovimi zvezdicami. Med letom lahko torej izbirate med 20 različnimi specialitetami na meniju, vsaka pa je sveže pripravljena na letalu. Kulinarično razvajanje se začne že ob vkrcanju, ko potnika pogostijo s kaviarjem. Poleg hrane je poskrbljeno tudi za pijačo, saj je na letu iz New Yorka do Hongkonga na voljo več kot 50 različnih steklenic dragih vin, ki jih je izbral eden izmed najbolj znanih someljejev na svetu Markus Del Monego. Med letom je vsakemu potniku dodeljeno tudi zasebno osebje, od butlerjev do turističnih vodičev, ki poskrbijo za prijeten let in organizacijo ogleda turističnih znamenitosti po pristanku. Letalo je opremljeno še z vlažilci zraka, prostorom za dodatno prtljago, zasebno kopalnico in spalnico z zakonsko posteljo.

Lufthanza
New York-Hong Kong

3. Los Angeles–Dubaj – 38.000 evrov

Čeprav se je znašel šele na tretjem mestu, velja let letalske družbe Emirates za enega najpriljubljenejših med hollywoodskimi zvezdniki, politiki in poslovneži, ki imajo pod palcem kar nekaj denarja. Kar je, če bi večkrat želeli potovati z letalsko družbo, ki za povraten let zaračuna slabih 40 tisoč evrov, že nekoliko samoumevno. Potniku je ob nakupu letalske vozovnice zagotovljena zasebna kabina z zakonsko posteljo, mini barom in prostorom za dodatno prtljago. Čeprav se vse našteto ne zdi nič kaj posebnega, pa visoko ceno vsaj delno upraviči wellness, ki je na letalu. Potnik se lahko med letom torej sprošča z masažami in negami obraza, ženskam pa so na voljo tudi vizažisti in frizerji, ki poskrbijo za popoln videz že pred pristankom.

Emirates
Los Angeles-Dubai

4. San Francisco–Abu Dabi – 30.000 evrov

Trideset tisoč evrov vredna letalska vozovnica družbe Etihad vas bo gotovo pripravila na življenje v enem najdražjih mest na svetu – Abu Dabiju. Za potnike prvega razreda na letu skrbi ekipa 12 stevardes, vendar pa v nasprotju z ostalimi letalskimi vozovnicami, ki so se uvrstile na naš seznam, v to ni vključena zasebna kabina, pač pa so v sprednjem delu nameščene manjše kabine s polpregradami. V vsaki so na voljo mini bar, televizor in postelja za eno osebo. V zadnjem delu letala je bar, v katerem potnikom v separejih z usnjenimi sedeži postrežejo kosilo z menija a la cart, prav tako ne manjka niti luksuznih alkoholnih pijač. Zagotovo gre torej za luksuzen let, a bi zanj razen milijonarjev več tisočakov odštel le redkokdo.

Korean Air KE
San Francisco-Abu dhabi