Zanimivosti

Z brivsko peno do razkuženih rok

Z.F.
1. 8. 2020, 18.03
Deli članek:

Brivsko epno je v zadnjih letih precej izpodrinil brivski gel. A peno boste začeli precej hitro spet uporabljati, saj je uporabna za različne namene. Mimogrede, brivska pena je odlična za razkuževanje rok, kar v današnjem času pride še kako prav.

dreamstime
Brivska pena je idealna za razkuževanje rok, zato naj ne manjka v potovalni torbi.

Skoraj pozabljena brivska pena, ki jo je izpodrinila nekoliko olepšana verzija v gelu, ki zagotavlja predvsem večji izkoristek, se še zmeraj najde na prodajnih policah. Brivska pena, ki ob stiku z zrakom precej naraste, pa ni uporabna zgolj za britje, temveč je njena uporaba nepogrešljiva tudi na splošno. Razkrivamo vam nekaj uporabnih trikov.

Razkuževanje rok

Če ste na morju, v kampu ali pa doma ostali brez mila, lahko uporabite peno za britje. Pena deluje kot antiseptik, zato je odlična tudi pri razkuževanju rok. V dlan iztisnite nekaj pene, jo dobro vtrite, nato pa roke zgolj obrišite.

Preprečite rošenje

Se tudi vam med potapljanjem v morju ali jezeru nenehno rosi maska za potapljanje? Odpravite to težavo. Ko pridete iz vode, jo dobro operite s sladko vodo, nato pa osušite na senčnem mestu. Na steklo, tako na notranjo kot zunanjo stran, nanesite nekaj brivske pene, pustite delovati minuto ali dve in izperite. Brivska pena je odlična tudi za preprečevanje rošenja ogledal. Morda se sliši bizarno, a zares deluje. Brivsko peno razporedite po ogledalu, nato pa obrišite s krpo iz mikrovlaken, ki ne pušča sledi, ali s papirnato brisačo. Loščite, dokler sledi ne izginejo. Ogledalo se bo ponovno bleščalo, po prhanju pa se ne bo več meglilo. Z brivsko peno lahko očistite tudi steklo kabine za prhanje, na katerem se bodo zato precej manj nabirale tudi sledi vodnega kamna.

Pomivalno korito

Ste tudi vi naveličani nenehnega drgnjenja pomivalnega korita zaradi madežev kapljic vode in vodnega kamna? Preizkusite naslednji trik. Na gobico nanesite nekaj brivske pene, podrgnite in očistite površino, nato pa pustite delovati še dve minuti. Pena bo koritu povrnila sijaj in lesk. Da boste preprečili madeže kapljic, pa korito v tankem sloju namažite še z nekaj kapljicami jedilnega olja.