Zanimivosti

Huawei Mate Xs, večji zaslon, višja produktivnost

Oglasno sporočilo
31. 3. 2020, 11.24
Posodobljeno: 31. 3. 2020, 11.24
Deli članek:

Če imate velikega, si želite še večjega, ko ga dobite, razmišljate o še večjem.

Promocijsko gradivo
S prihodom zložljivih zaslonov se odpira nova zgodba.

V tem je razlog, zakaj so smiselni pametni telefoni z zložljivimi zasloni, kajti nič ne odtehta možnosti, da lahko dve aplikaciji, vsaka v svojem oknu, sočasno delujeta ena poleg druge! Večopravilnost, danes ni več izjema, pač pa vsakdanjik, ne le v poslovnem tudi v svetu igralništva ali preprostega brskanja po spletu.

Promocijsko gradivo
Besedila, slike in dokumente je mogoče preprosto prenesti, tako da jih povlečete iz ene v drugo.

Pa poglejmo praktični primer. Lotite se priprave poročila, zato imate na eni strani računalniškega monitorja okno z urejevalnikom besedila na drugi drugega z brskalnikom. V njem iščete informacije, da jih zapišete v dokument. Odločite se, da boste preko spleta kupili napravo, oblačilo ali kaj tretjega. V enem oknu imate zato priljubljeno spletno trgovino, v drugem pa brskalnik, da lahko hitro poiščete dodatne informacije o želenem izdelku ali pa prebirate, kaj o njem mislijo drugi. Primerov večopravilnosti je še veliko, saj skoraj vsako delo z računalnikom, pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom zahteva sočasno uporabo več programov ali aplikacij. Mnogo bolj preprosto je, če jih je čim več na zaslonu, saj med pošiljanjem ene v ozadje, da spet pridemo do druge, največkrat pozabimo, kaj smo hoteli narediti. Še pred nekaj meseci smo o večopravilnosti na telefonih le sanjali. Tudi, če smo imeli možnost zanjo, velikost zaslona tega enostavno ni omogočala na način, da bi to delovalo ali bilo praktično uporabno. S prihodom zložljivih zaslonov pa se tu odpira nova zgodba.

Nova raven večopravilnosti

Zaradi inovativne sposobnosti, da se iz naprave z manjšim preoblikuje v napravo z večjim zaslonom, zložljivi pametni telefon Huawei Mate Xs nudi novo raven opravljanja več nalog hkrati. Napravo razprete s pomočjo tipke na boku, nato pa površino »nastalega« zaslona preoblikujete po svojih potrebah. Zato izvirno podpira več okensko uporabo, kar pomeni, da sta dve aplikaciji prikazani ena poleg druge in delujeta sočasno. Besedila, slike in dokumente pa je mogoče preprosto prenesti, tako da jih povlečete iz ene v drugo.

Promocijsko gradivo
Napravo razprete s pomočjo tipke na boku, nato pa površino »nastalega« zaslona preoblikujete po svojih potrebah.

Na desnem robu zaslona je posebni izvlečni meni za hiter zagon aplikacij, ki ga lahko poosebljate, da lahko tretjo odprete v tako imenovanem plavajočem oknu, medtem ko sta dve že odprti. Idealno za manjša opravila, kot je odgovarjanje na sporočila, saj ni treba zapustiti aplikacije, ki jo trenutno uporabljate.

Huawei Mate Xs je zložljiv pametni telefon z dvema zaslonoma, glavnim 16,76-centimetrskim (6,6-palčni) in drugim 16,20-centimetrskim (6,38-palčni), ki skupaj tvorita velik 20,32-centimetrski (8-palčni) zaslon, ko je naprava razprta in deluje v tabličnem načinu. Ta ponuja izkušnjo za različne primere rabe, ki jih ni mogoče primerjati z drugimi pametnimi telefoni. Za preobrazbo naprave iz telefona v tablični računalnik je zaslužen tečaj imenovan »Falcon Wing«, poskrbi pa tudi za primerno togost zaslona v razprtem načinu. Desni debelejši rob s sklopom kamer pa poenostavi držanje naprave in izboljša ergonomijo uporabe.

Huawei AppGallery

Huawei Mate Xs je ena prvih naprav prestavljenih s trgovino Huawei AppGallery - uradno trgovino za distribucijo aplikacij na tej napravi. Trgovina odpira vrata v svet kakovostnih aplikacij, ki v polnosti izkoriščajo edinstvene sposobnosti naprav Huawei - na primer HiAi in edinstvene zmogljivosti povezovanja, hranjenja datotek ter varnosti, kot tudi aplikacije, na katere so se uporabniki navadili in jih vzljubili. Od globalne predstavitve naprej, je AppGallery pokazal impresivno rast, saj ima samo v Evropi kar 28 milijonov aktivnih uporabnikov, globalno pa ta številka doseže kar 400 milijonov aktivnih uporabnikov.

Huawei pospešeno dela na povečanju števila najboljših aplikacij, vključno z najpopularnejšimi globalnimi aplikacijami, kot sta Booking.com in Deezer ter z lokalnimi aplikacijami, ki jih je v trgovini AppGallery iz dneva v dan več.

V AppGallery so aplikacije razvrščene v 18 kategorij, iskanje pa je preprosto in pregledno. V kolikor uporabnik v trgovini AppGallery ne najde aplikacije, jo lahko doda na “seznam želja” in ko bo aplikacija na voljo za prenos, bo dobil obvestilo. Prav tako je določene aplikacije, ki niso v trgovini AppGallery, možno prenesti z uradnih spletnih strani.

AppGallery pa prinaša še eno novost in sicer uporabo aplikacij brez nameščanja – Quick Apps. Quick Apps oziroma “hitre aplikacije” uporabljajo le petino programske kode ostalih Android aplikacij, zaradi česar zavzamejo manjšo količino pomnilnika. Namesto 20 klasičnih aplikacij, lahko na 1 GB pomnilnika namestite kar 2.000 aplikacij Quick App.

Huawei Mate Xs bo na voljo predvidoma v aprilu po priporočeni maloprodajni ceni 2499 evrov.