Zanimivosti

Do zapeljivih nog v le treh mesecih

T.D.
22. 1. 2020, 21.35
Deli članek:

Imate na stegnih in zadnjici tudi vi celulit? Pozimi tej lepotni nadlogi ne posvečamo veliko časa, saj noge skrivamo v žabah in toplih hlačah.

Dreamstime
Izpadni korak naprej krepi stegna in zadnjico.

Povsem drugače pa bo nspomladi in poleti. Zato že zdaj razmišljajte za tri mesece vnaprej in se lotite najboljše proticelulitne telovadbe! Kako torej začeti? Najpomembneje je opraviti trening za moč in se osredotočiti na spodnji del telesa. Potrebovali boste set uteži, gimnastični trak ter stopnico ali pručko za step aerobiko. Najprej naredite niz vaj A, nato brez počitka nadaljujte z vajami B. Celoten sklop vaj ponovite še dvakrat, tako skupaj naredite tri nize vsake vaje.

1A: izpadni korak naprej

Tarča: zadnjica, sprednji del stegen. Stojte v širini bokov, roke ob strani, v njih držite srednje težke uteži. Z desno nogo stopite naprej in počepnite toliko, da bosta obe koleni pokrčeni v kotu 90 stopinj. Nekaj časa vztrajajte, nato se vrnite v izhodiščni položaj. Naredite od 12 do 15 ponovitev z menjavo nog.

1B: Dvig na prste v stoje

Tarča: meča. Stopite na stopnice ali step pručko (peta naj gleda čez rob), v skrajni sili ste lahko tudi na ravnem. Počasi se dvignite na prste, zadržite, nato se spustite toliko, da peta pride pod rob. Vrnite se v izhodiščni položaj. Naredite od 8 do 10 ponovitev. Izziv: vajo poskusite izvesti samo na eni nogi.

2A: Romunski dvig

Tarča: zadnjica, zadnji del stegen. Stojte v širini bokov, kolena naj bodo rahlo pokrčena, v vsaki roki držite utež. Počasi se sklonite naprej, hrbet usločen, zadnjica naj bo dvignjena, kolena še naprej skrčena. Stisnite zadnjične mišice in se zravnajte. Naredite od 8 do 10 ponovitev.

2B: korak vstran s trakom

Tarča: zadnjica, stegna. Elastični trak si privežite okoli stegen, nato stopite toliko narazen, da začutite nekaj napetosti. Kolena so pokrčena približno v kotu 45 stopinj. Z desno nogo stopite nekaj centimetrov bolj desno, temu naj sledi leva noga. Naredite od 12 do 15 korakov, nato zamenjajte smer. 

dreamstime
Vaja korak vstran s trakom.