Najdražja praznična darila vseh časov

Kaj si za božič podarjajo ljudje, ki imajo vse?

P.R.
22. 12. 2019, 13.58
Posodobljeno: 22. 12. 2019, 15.03
Deli članek:

Lepo je biti Božiček osebi, ki jo imamo najraje na svetu, zato skrbno iščemo darilo, ki jo bo razveselilo in je hkrati na dosegu naše denarnice. Nekateri ljudje sicer s sredstvi nimajo težav, po drugi strani pa imajo težave z idejami, kaj podariti nekomu, ki si vse lahko kupi sam. Predstavljamo vam nekaj znanih posameznikov, ki so zagato rešili s prestižem brez primere.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Diamant Orlov, neprecenljivo 

Ruska vladarica Katarina Velika je bila velika ljubiteljica diamantov. Ko je izvedela za 189,62-karatni diamant iz Indije, ga je prefrigano omenila svojemu ljubimcu, grofu Orlovu, da bi ga ta pridobil za ruski prestol. Dala ga je vdelati v vladarsko žezlo in ga poimenovala Orlov diamant. Grof seveda ni imel denarja, da bi za diamant plačal sam, čeprav krožijo zgodbe, da ga je Katarini poklonil za božič. Zasluga za ta mik gre Katarini, ki se je z »medijskim spinom« ubranila očitkov in kritik, da za razkošje plačuje iz državne blagajne. Zaradi zgodovinske vrednosti sicer še danes dejanska ocena vrednosti razvpitega diamanta ne obstaja. 

Spellingov Bel božič, 1,8 milijona evrov 

Aaron Spelling je bil možakar za megauspešnimi nanizankami vseh časov: Beverly Hills, Dinastija, Čarlijevi angelčki ... Megauspešnice so mu prinesle tudi megabogastvo in megadomišljijo. Tako je svojim otrokom sredi vroče in sončne Kalifornije lahko pričaral zasnežen božič. Ogromen snežni top je poskrbel za zimsko pravljico na družinskem posestvu in ob vili sredi Beverly Hillsa. Ena od mogotčevih hčera, igralka Tori Spelling, je enako darilo – bel božič – leta 2009 podarila svojim otrokom. 

Zlata kad, 2 milijona evrov 

V burnem zakonu Mika Tysona in Robin Givens se je večkrat iskrilo, pa ne samo od strasti in ljubezni. A pustimo umazane podrobnosti ob strani. Iskrilo se je tudi od obilja in bleščečih stvari, ki si jih lahko privoščijo ljudje z debelimi denarnicami. Tako je pred leti Tyson svoji ženi za božič poklonil 24-karatno zlato kad. Morda bi kdo rekel, da je možakar brez okusa, a zagotovo ima zlato srce. 

Reuters
V burnem zakonu Mika Tysona in Robin Givens se je večkrat iskrilo, pa ne samo od strasti in ljubezni.


Torbica, ogrlica in  rolls-royce, 2,6 milijona evrov

Sicer ne vemo, ali je vse našteto Victoria Beckham napisala na seznam želja in ga poslala Božičku, a slednji tega brez Davidove pomoči zagotovo ne bi mogel kupiti. Pod Davidovo smrečico sta namreč leta 2005 Victorio pričakali torbica, okrašena z diamanti, in ogrlica, kakopak iz rubinov in diamantov, poleg tega pa je gospa Beckhamdobila v dar unikatnega, zanjo po meri izdelanega rolls-royce phantoma. 

Instagram (osebni profil)
Sicer ne vemo, ali je vse našteto Victoria Beckham napisala na seznam želja in ga poslala Božičku, a slednji tega brez Davidove pomoči zagotovo ne bi mogel kupiti.

Prstan za Liz Taylor, 3,7 milijona evrov 

Boginje obožujejo diamante in drage kamne, in hollywoodska boginja, igralka Elizabeth Taylor, ni bila izjema. Njena strast do nakita je bila poznana vsem, še najbolj pa njeni menda največji ljubezni med vsemi možmi, ki jih je imela – Richardu Burtonu. Ta ji je pridno kupoval dragoceni nakit. Leta 1968 ji je za božič podaril prstan z rubinom, ki velja za najpopolnejši prstan vseh časov. Tudi Betka je menda neskromno pripomnila, da je dragoceni kamen na prstanu najpopolnejši, kar jih je kdaj videla. In videla jih je zagotovo veliko.