nekdanja slovenska manekenka

FOTO: Prva dama, ki je s svojim stilom prekosila svoje predhodnice

Katarina Kecek
22. 12. 2019, 07.59
Deli članek:

Čeprav Melania Trump kot prva dama ZDA nima neke politične veljave, so vse oči sveta uprte vanjo oziroma v njena oblačila. S svojim modnim stilom izraža svojo osebnost, nemalokrat pa tudi svoj odnos do perečih vprašanj. In četudi morda s svojimi govori ne navduši množice, modni kritiki priznavajo, da ima nekdanja slovenska manekenka poseben stil, s katerim je prekosila svoje predhodnice.

Profimedia
Čeprav Melania Trump kot prva dama ZDA nima neke politične veljave, so vse oči sveta uprte vanjo oziroma v njena oblačila.

Minimalizem in eleganca sta besedi, s katerima večkrat opisujejo njeno izbiro, ženske širom sveta, med njimi tudi hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović, pa kopirajo njen modni stil. Poglejmo, katerih pravil oblačenja se Melania vedno drži:

1. ELEGANTNI KOSTIMI

Medtem ko je nekdanja prva dama Michelle Obama prisegala na obleke, je Melania znana po izbiri elegantnih kostimov, s krilom ali hlačami. Pogosto se odloči za enobarvni kostim; rada izbira žive barve, kot sta rdeča in rumena, a se največkrat odloči za kostim v naravnih, zemeljskih barvah.

Profimedia
Pogosto se odloči za enobarvni kostim

2. HLAČE IN SRAJCA

Melania pri modi prisega na brezčasno klasiko, na njej bomo le malo verjetno opazili mini krilo ali kratke hlače, čeprav bi si jih glede na svojo popolno postavo lahko mirno privoščila. Večkrat se ob bolj ležernem slogu oblačenja odloči za temnejše hlače in navadno belo srajco, ki delujejo elegantno in brezčasno.

3. MODNI DODATKI IN SALONARJI

Svoje stajlinge rada popestri z vpadljivimi pasovi, s katerimi poudari svojo sloko postavo in obline, nemalokrat pas opazimo tudi na modnih kombinezonih, ki jih obožuje. Njen zaščitni znak so salonarji, ki jih ima očitno v vseh barvah in niansah; ti tudi na videz preprosto in šporno opravo povzdignejo na višjo raven.

Profimedia
Njen zaščitni znak so salonarji, ki jih ima očitno v vseh barvah in niansah.

4. RAZNOVRSTNI PLAŠČI

Melania ima rada plašče vseh barv, ki jih nosi ob najrazličnejših priložnostih. Medtem ko imajo številne modne navdušenke rade pisane vzorce, je prva dama ljubiteljica enobarvnih kosov oblačil, od rdeče in zelene pa do priljubljene bele barve.

Profimedia
Melania ima rada plašče vseh barv

»MENI NI MAR, A JE VAM?«

Ko gre za pomembna politična srečanja, prva dama rada poseže po opaznih barvnih stajlingih, s katerimi po navadi zasenči ostale dame. Z izbiro oblačil pogosto sproža številne špekulacije, podobno kot se je svetovna javnost ob njenem obisku migranskega tabora v Teksasu spraševala, kaj hoče povedati z napisom na jakni: »Meni ni mar, a je vam?« Ob njeni izbiri jakne se je v javnosti pojavilo vprašanje, ali gre za izraz nasprotovanja moževi protimigracijski politiki, a je Melania vsa ta namigovanja zavrnila. 

Reuters
Hrvaška predsednica je na enem od predvolilnih soočenj nosila modro obleko, na las podobno tisti, ki jo je Melania oblekla ob predsedniški prisegi.