Zbolela učenca, njegovi načrti po zlu

Učitelj trdil, da ima tuberkulozo in dostavil ponarejeni izvid. Razlog? Počitnice

R.T.
5. 11. 2019, 08.58
Posodobljeno: 5. 11. 2019, 09.33
Deli članek:

Učitelj angleščine v šoli v Hohhotu – kitajski regiji v Mongoliji – je trdil, da ima tuberkulozo, zgolj zato, da bi lahko odšel na počitnice.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

23-letni Du je prek spleta kupil izvid in rentgensko sliko pacienta s tuberkulozo. Odštel je 60 evrov in odšel na počitnice. Potem pa se je začelo zapletati. Dvema učencema so namreč zdravniki diagnosticirali tuberkulozo, ker pa gre za izjemno nalezljivo bolezen pljuč, ki pogosto poteka s številnimi zapleti in lahko vodi tudi v smrt, je vodstvo šole ukrepalo. 18 oseb so testirali, tudi 23-letni Du je moral prestati dodatne zdravniške preglede. Glej ga zlomka, zdravniki so kmalu ugotovili, da učitelja ne pestijo zdravstvene tegobe. Učenca, obolela s tuberkulozo, sta se z bakterijo Mycobacterium tuberculosis, ki povzroča to močno nalezljivo bolezen, okužila nekje drugje.

Du, ki je bil med starši, učenci in sodelavci zelo priljubljen, se je javno opravičil in priznal, da je zgolj želel podaljšati svoje počitnice. Izpostavil je, da ni vedel, kako nalezljiva je pravzaprav bolezen.

Ravnateljica šole Zhang pa ni povedala, ali bo 23-letni učitelj obdržal svojo službo.