Po korejskem Samsungu in kitajskem Huaweiju je prihod preklopnega telefona na trge pred časom oznanila tudi Motorola, nekdaj ameriško podjetje, ki je od leta 2014 v rokah kitajskega tehnološkega velikana Lenovo.

Pri Motoroli so se, za razliko od Samsunga in Huaweija, naslonili na njihov star dizajn, ki je bil izjemno priljubljen v prejšnjem desetletju. Gre za Motorolo Razr. Tisti telefon, ki ga je v rokah držal filmski agent Ari Gold, lik v televizijski seriji Entourage, uporabljal pa ga je tudi britanski voditelj Jeremy Clarkson, med snemanjem oddaje Top gear.

Novi Razr naj bi sicer luč sveta ugledal naslednjo sredo, 13. novembra. A nekdo ga očitno že ima. V javnost je namreč pricurljala fotografija nekoga, ki v rokah drži telefon, nadvse podoben Razrju. Fotografija je bila objavljena na kitajskem družbenem omrežju Weibo.

Lahko bi sicer šlo tudi za potegavščino, opozarjajo strokovnjaki, vendar telefon na fotografiji ustreza govoricam o izgledu novega preklopnega telefona. Imel naj bi namreč široko 'brado, predel pod zaslonom, kjer se med drugim nahaja mikrofon; prav tako ima telefon enoten preklopni zaslon.

Glede na sveže govorice naj bi telefon premogel srednjerazredne lastnosti. Imel naj bi med štiri in šest gigabajtov bralno-pisalnega pomnilnika (RAM), procesor Snapdragon 710 in 6,2 palčni OLED ekran. Na zunanjem delu naj bi imel manjši ekran za nujna obvestila, prav kakor 'stari' Razr, poroča portal Business Insider.