Novi Razr

FOTO: Je to novi Motorolin preklopni telefon?

B.K.
5. 11. 2019, 09.09
Posodobljeno: 5. 11. 2019, 09.23
Deli članek:

Se še spominjate Motorolinih preklopnih telefonov Razr? Splavljeni so bili leta 2004. Zdaj se vračajo.

Weibo (sunniton)
Takole naj bi izgledala nova Motorola Razr.

Po korejskem Samsungu in kitajskem Huaweiju je prihod preklopnega telefona na trge pred časom oznanila tudi Motorola, nekdaj ameriško podjetje, ki je od leta 2014 v rokah kitajskega tehnološkega velikana Lenovo.

Pri Motoroli so se, za razliko od Samsunga in Huaweija, naslonili na njihov star dizajn, ki je bil izjemno priljubljen v prejšnjem desetletju. Gre za Motorolo Razr. Tisti telefon, ki ga je v rokah držal filmski agent Ari Gold, lik v televizijski seriji Entourage, uporabljal pa ga je tudi britanski voditelj Jeremy Clarkson, med snemanjem oddaje Top gear.

Novi Razr naj bi sicer luč sveta ugledal naslednjo sredo, 13. novembra. A nekdo ga očitno že ima. V javnost je namreč pricurljala fotografija nekoga, ki v rokah drži telefon, nadvse podoben Razrju. Fotografija je bila objavljena na kitajskem družbenem omrežju Weibo.

Lahko bi sicer šlo tudi za potegavščino, opozarjajo strokovnjaki, vendar telefon na fotografiji ustreza govoricam o izgledu novega preklopnega telefona. Imel naj bi namreč široko 'brado, predel pod zaslonom, kjer se med drugim nahaja mikrofon; prav tako ima telefon enoten preklopni zaslon.

Glede na sveže govorice naj bi telefon premogel srednjerazredne lastnosti. Imel naj bi med štiri in šest gigabajtov bralno-pisalnega pomnilnika (RAM), procesor Snapdragon 710 in 6,2 palčni OLED ekran. Na zunanjem delu naj bi imel manjši ekran za nujna obvestila, prav kakor 'stari' Razr, poroča portal Business Insider.