BELI KRISTALČKI

Morska sol za mehko polt in zavidljive lase

T.D.
13. 7. 2019, 15.02
Deli članek:

Morska sol je še posebej primerna za problematično aknasto kožo. Piling iz morske soli denimo odpre in očisti pore, zgladi kožo in jo pripravi za nadaljnjo nego, pa še zelo preprosto ga je pripraviti.

Dreamstime
Če imate mozolje, vmešajte štiri žlice soli v skodelico tople vode in s tekočino umijte obraz.

Tisti, ki boste letos veliko časa preživeli na morju, boste hitro opazili blagodejne učinke morske soli na kožo. Ta bo postala čistejša, mozolji bodo izginili, pore se bodo zožile. Če pa nimate te sreče, da bi dopustovali ob obali, si pomagajte z domačimi kozmetičnimi izdelki, ki vsebujejo morsko sol, in si pripravite pravo solno terapijo. Preverite, kako vam sol pomaga očistiti kožo, očistiti in pobeliti zobe ter negovati lase.

Čisti zobje

Zmešajte morsko sol, ki ste jo pred tem z električnim mešalnikom zmleli v prah, in sodo bikarbono v razmerju 1 : 2. Nanesite malo prahu na zobno ščetko in si umijte zobe. Sol pomaga beliti sklenino, odstranjuje obloge od kave in cigaret ter je zdravilna za dlesni.

Luščilna nega

Zmešajte sol, ki ste jo z električnim mešalnikom zmleli v prah, in sodo bikarbono v razmerju 1 : 2. Nanesite na zobno ščetko in si umijte zobe.

Enkrat na teden si pripravite piling iz morske soli in mandljevega ali olivnega olja, ki učinkovito odstranjuje odmrle kožne celice. Navlažite kožo, nato pa vanjo vmasirajte malo drobno mlete morske soli, pomešane z izbranim oljem. Začnite pri nogah in končajte pri vratu. Ne drgnite se več kot dve minuti na istem mestu. Sperite s hladno vodo.

Prežene akne

Če imate mozolje, štiri jedilne žlice soli vmešajte v skodelico tople vode in se s tako pripravljeno solno tekočino poplaknite po obrazu, vendar največ trikrat na teden, saj sol kožo tudi izsušuje. To bo pomagalo zmanjšati rdečino, ki na koži nastane pri aknah.

Zoper zabuhle oči

V lonček vroče vode vmešajte eno čajno žličko soli. V mešanico potopite dva kosma vate in ju nato položite na zaprte veke. Pustite učinkovati od pet do deset minut. Podočnjaki in otekline bodo čudežno izginili.

Solno pršilo za lase

V majhno stekleničko (150 ml) z nastavkom za pršenje nalijte ustekleničeno destilirano vodo in dodajte eno čajno žličko soli. Zaprite stekleničko in dobro pretresite. Popršite po vlažnih laseh in z rokami vtrite v lasišče. Pustite, da se lasje posušijo na zraku. Pršilu lahko dodate še druge sestavine, na primer limonin ali limetin sok ali kapljico eteričnega olja rožmarina oziroma kamilice. Lasje bodo bujnejši in bolj zdravi.