Zanesljivo v smeri brezskrbnih poti!

Priprava avtomobila na zimo

Oglasno sporočilo
1. 8. 2018, 12.00
Posodobljeno: 2. 11. 2018, 09.34
Deli članek:

Zimske vožnje so lahko bolj stresne, zato je treba vozilo pripraviti na nove razmere. Brezhibno vozilo je eno od zagotovil za varno udeležbo v prometu.

Profimedia
Pred zimo je priporočljivo opraviti vzdrževalni servis.

Nekaj osnovnih pregledov vozila lahko sicer vozniki opravijo sami, a bolj zahtevne posege naj prepustijo visoko usposobljenim mehanikom pooblaščenih servisov Peugeot, kjer z veseljem priskočijo na pomoč, da boste opremljeni v smeri brezskrbnih poti!

Izdelek meseca

Za širši krog strank je v pooblaščeni servisni mreži Peugeot vsaka dva meseca in tudi sezonsko na voljo nekaj izdelkov – t.i. Peugeot Izdelek meseca, ki so sezonsko zanimivi, uporabni in cenovno nadvse konkurenčni. Pri Peugeotu ponudbo teh izdelkov prilagajajo širšemu krogu voznikov – ker želijo, da so vsi vozniki opremljeni v smeri brezskrbnih poti. Od novembra dalje (in do konca letošnjega leta) bodo v ponudbi izdelki, ki morajo biti v jesensko-zimskem času obvezna oprema vsakega voznika: Metlica za čiščenje snega za 2,99 € in 3-delni Zimski set za 5,99 €.

Pred zimo je priporočljivo opraviti vzdrževalni servis, kjer vam med drugim pregledajo:

• zavore, zavorno tekočino
• olje in filter za olje
• svetila
• sistem goriva
• stanje akumulatorja (napolnjenost – pozimi namreč kapaciteta akumulatorja oslabi)
• hladilni sistem …

Po soglasju s stranko poskrbijo še za menjavo obrabljenih delov v skladu s priporočili iz servisne knjižice vozila in za dolivanje vseh tekočin, razen goriva.

Preverite sistem peri-briši

Življenjska doba brisalcev je odvisna od več dejavnikov. Brisalci imajo zelo tanko in občutljivo gumico, ki mora biti zelo prožna in mora svoje delo opravljati brezhibno, še posebej v deževnih ali snežnih razmerah. Roka brisalcev namreč opravi zelo veliko premikov in vsaka najmanjša napaka na gumici brisalca se pozna pri kakovosti brisanja stekla. Brisalce je priporočljivo zamenjati najmanj dvakrat na leto: pred zimo in nato še po njej, da se boste lahko odpravili zanesljivo v smeri brezskrbnih poti! 

Napolnite posodo s tekočino za čiščenje vetrobranskega stekla. Pazite na temperaturo, do katere je tekočina »uporabna« (zimska – vsaj do minus 20 stopinj Celzija) in preverite, ali šobe morda niso zamašene. Svetujemo, da imate za prvo silo vsaj en liter tekočine vedno pri sebi, v prtljažniku – pozimi namreč predvidoma porabimo več tekočine, večkrat čistimo stekla.

Poskrbite za varnost

Talne obloge oziroma tepihi morajo biti ustrezno nameščeni in pritrjeni. Tepih, ki »pleše«, se lahko kaj hitro zatakne ob pedala (denimo ob zavorno pedalo), s tem pa ogrožate vašo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu.

V kolikor so tepihi že dotrajani, obrabljeni, svetujemo, da za dež in sneg nabavite gumijaste, ki so primerni za vaš model vozila. Tako se vlaga ne bo vpijala v tekstilne tepihe – v tem primeru namreč voda izhlapeva in ustvarja še več kondenza v potniški kabini, zaradi česar pride do rošenja stekel. V naši mreži so na voljo tepihi ,»ukrojeni« prav za vaš model vozila.

Preverite pnevmatike. Tlak naj bo skladen s priporočeno vrednostjo (to piše na stebričku vrat voznika).

Preverite obrabljenost pnevmatike. Glejte indikatorje na pnevmatiki ter starost pnevmatike (nepisano pravilo je, da naj pnevmatika ne bi bila starejša od 6 let).

Za nakup in menjavo pnevmatik obiščite najbližji pooblaščeni Peugeotov servis, kjer lahko izkoristite možnost hrambe pnevmatik – pravi Hotel za pnevmatike , saj vsi še kako dobro poznamo dilemo, kam z njimi po menjavi. Če je stranka lastnik kartice Diners Club Moj Peugeot, ima pri sodelujočih serviserjih ob izvedeni storitvi zamenjave brezplačno hrambo pnevmatik. Na ta način pnevmatikam podaljšate življenjsko dobo, saj so shranjene v optimalni pogojih. In ko morate ponovno preobuti svojega jeklenega konjička, vas pnevmatike že čakajo pri najljubšem pooblaščenem serviserju Peugeot, kjer vam bodo tudi opravili menjavo pnevmatik in vas tako zanesljivo pospremili v smeri brezskrbnih poti! 

Opremite se

Poleg samega vozila poskrbite tudi za obvezno opremo v vozilu: varnostni trikotnik, prva pomoč z veljavnim rokom (za pretečeni rok voznika lahko doleti plačilo kazni), poln komplet žarnic.

Kot že omenjeno, naj bo v prtljažniku vedno: rezervna količina tekočine za vetrobransko steklo, verige (prej naj vozniki doma povadijo natikanje), priporočljivi so še gasilni aparat, vlečna vrv, baterijska svetilka, metlica za čiščenje snega in zimski set. Slednja sta v servisni mreži Peugeot na voljo kot Peugeot izdelek meseca. Metlica za čiščenje snega stane 2,99 €, 3-delni Zimski set pa 5,99 €. Z njima boste opremljeni v smeri brezskrbnih poti!

Zanesljivo v smeri brezskrbnih poti!

Posebna ponudba dodatne opreme za člane Moj Peugeot

Od 1. 10. do 31. 12. 2018 je vsem članom Moj Peugeot med drugim na voljo originalna dodatna oprema po posebej ugodni ponudbi:
Prečni strešni nosilci – 20 % popusta
Izbrana originalna platišča iz lahke litine – 20 %

Vozilo je potrebno redno in skrbno vzdrževati. Pooblaščena servisna mreža Peugeot ponuja vse za vaše vozilo: od posebne ponudbe ustreznih izdelkov in dodatne opreme, do najboljšega rednega vzdrževanja in obenem koriščenja ugodnosti iz naslova programa Moj Peugeot za vozila, starejša od dveh let. Vsak Peugeot ima namreč svoj načrt rednega vzdrževanja, ki se razlikuje glede na model in tip motorja. Pooblaščeni serviserji Peugeot vedo in znajo stranki razložiti, kaj potrebuje vozilo ob trenutnem in vsakem naslednjem servisu. Visoko usposobljeni mehaniki poskrbijo za optimalno opravljeno servisno storitev, pri čemer uporabljajo originalne nadomestne dele.

»Vsebina« rednega vzdrževalnega pregleda je, poleg izbranega modela vozila in tipa motorja, odvisna tudi od:

• števila prevoženih kilometrov,
• starosti vašega vozila,
• tipa motorja vozila,
• vašega načina vožnje (za podatke o izrednih pogojih uporabe preglejte vašo knjižico vzdrževanja).

Program ugodnosti Moj Peugeot 

Članstvo je brezplačno, zanj ni potrebna kartica. Stranka je zabeležena v sistemu pri serviserju in ob obisku uveljavlja popust, serviser pa mora stranki ponuditi oziroma obračunati popust skladno s pogoji programa. Članstvo lastnikom vozil Peugeot prinaša številne ugodnosti tekom celega leta. 

Popusti rastejo z leti
Višina popustov narašča s starostjo vozila Peugeot: voznik, ki vozi dve leti staro vozilo, prejme 10-odstotni popust za nadomestne dele; voznik z avtomobilom, starejšim od sedmih let, lahko uveljavi kar 35-odstotni popust na originalne nadomestne dele ter do 17,5-odstotni popustom na storitve in na olja ter maziva TOTAL, ki so priporočena s strani proizvajalca vozil Peugeot.

Nekaj dobrih razlogov za članstvo:

prihranki kar do 40 % na dodatno opremo, katere ponudba je sezonsko prilagojena
• do 35 % prihranka pri servisnih ugodnostih – popusti naraščajo s starostjo vozila  
• do 17,5 % popusta na opravljene storitve;
• do 17,5 % prihranka pri oljih in mazivih TOTAL
• redno obveščanje članov o vseh ugodnostih, ponudbah in novostih

Kako se včlaniti?

Prek spletnega obrazca: http://moj.peugeot.si/pristopna-izjava

Oglasite se v vam najbližjemu pooblaščenemu servisu Peugeot

Pokličite na brezplačno št. 080 26 24