BREZ STRESA

Triki za zmeraj polno baterijo

Zoran Franc
31. 7. 2018, 21.30
Deli članek:

Menda bi bilo bolje, da telefon pustite doma, a tudi na zasluženem oddihu večina ne more brez njega. Medtem ko brezskrbno uživate na plaži, se telefonu pod brisačo kljub neuporabi prazni baterija.

Dreamstime
Izklopite prenos podatkov in GPS ter privarčujte tudi do 20 odstotkov baterije.

Obstaja kar nekaj trikov, s katerimi si bomo zagotovili, da bo baterija telefona dlje ostala polna. Če ne boste prepogosto pogledovali na uro ter vklapljali in izklapljali prenosa podatkov, kar do dva dni!

Dreamstime
Prenosni polnilnik je idealna rešitev za polnjenje, kjerkoli ste.

Dreamstime
Telefon nastavite na tihi način in tako prihranite nekaj odstotkov baterije.

IZKLOPITE APLIKACIJE

Za čim večjo kapaciteto baterije izklopite aplikacije, ki jih ne potrebujete. Na plaži zagotovo ne boste potrebovali sledilnika oziroma javljalnika lokacije. Izklopite funkcijo, saj skrbi za precej hitro praznjenje baterije, in jo po potrebi vklopite le takrat, ko jo potrebujete. Izklopite tudi prenos podatkov, saj tudi neprestano lovljenje signala močno črpa energijo.

VIBRIRANJE IN SPALNI NAČIN

Tudi zvonjenja in opominjanja, da je nekdo objavil novo fotografijo na facebooku ali instagramu oziroma katerem drugem družabnem omrežju, si najverjetneje ne želite na plaži. Svetujemo vam, da telefon nastavite zgolj na vibriranje oziroma, še bolje, povsem na tiho. Če se želite zares odklopiti od sveta, lahko telefon nastavite na spalni oziroma nočni način. A pozor, pri nočnem načinu boste sicer prejeli vsa obvestila o klicih, kratka sporočila, elektronsko pošto in obvestila z družabnih omrežji, a praviloma boste za nekoga, ki vas bo želel priklicati, nedosegljivi. Prav tako pa telefon ne bo vibriral in javljal novih obvestil, vse dokler ga ne boste »prebudili iz spanja«.

PRENOSNI POLNILNIK

Ker kapaciteta baterij ne napreduje tako hitro kot drugi deli pametnih telefonov, so si izdelovalci izmislili polnjenje s prenosnimi polnilniki. Zanje je značilno, da dokaj hitro napolnijo baterijo do neke vrednosti (na primer 50 odstotkov v 15 minutah), nato se polnjenje drastično upočasni. Razlog je preprečevanje pregrevanja baterije. Vsekakor je odlična ideja, kadar se odpravljate na plažo, v hribe ali na daljše kolesarjenje. Ne bo vam ukradel veliko prostora, vi pa boste lahko telefon napolnili tudi do petkrat.