Zanimivosti

Za svojo fotografijo lahko prejmete kar 10.000 €!

Oglasno sporočilo
1. 8. 2018, 10.56
Posodobljeno: 1. 8. 2018, 11.07
Deli članek:

Vas zanima kako? Popolnoma preprosto. S štirimi kliki oddate svojo fotografijo na Huaweijev natečaj Next Image in se potegujete za glavno nagrado 10.000 €, fotografsko razstavo in objavo v eni največjih svetovnih revij, National Geographic.

Da lahko s telefonom ustvarite fotografijo, vredno naslovnice revije, smo v Sloveniji že dokazali, prav tako je vrhunski in svetovno priznan modni fotograf Tibor Golob, ki je pred svojim objektivom imel celo Naomi Campbell, s pametnim telefonom Huawei P20 Pro ustvaril modno zgodbo, ki je bila objavljena v slovenski reviji.

»Pametni telefoni prinašajo novo dimenzijo fotografije in nov način gledanja nanjo. Definitivno so umetniški medij. Pomembno je sporočilo in telefon omogoča veliko lažji način za to. Verjamem, da bo natečaj Next Image mnoge spodbudil, da še bolj raziščejo fotografiranje s telefonom,« je povedal Tibor, ki za vsakodnevno fotografiranje uporablja Huawei P20 Pro.

Priložnost, da je tudi vaša fotografija objavljena v svetovno priznani reviji

Huawei, ki močno spodbuja fotografijo s telefoni, je zato organiziral fotografski natečaj Huawei Next Image Mobile Photography Contest. Sodelujete lahko v šestih kategorijah: Faces, Good Night, Hello, Life!, Check-In, Nature in Story Board. Natečaj poteka med 9. julijem in 20. avgustom.

»Kamere so ena najpomembnejših lastnosti naših pametnih telefonov, zato smo zelo veseli, da lahko ljudje z najnovejšo tehnologijo ujamejo še lepše in kvalitetnejše fotografije,« je povedal Matjaž Kermelj, direktor Huawei Slovenija.

Sodelovanje je povsem preprosto

Fotografije, ki jih bodo uporabniki poslali na natečaj, bodo naložene v galerijo na spletni strani, kjer bodo ljudje lahko glasovali za svojo najljubšo vse do 28. avgusta. V roku enega tedna pa bo žirija izmed 50 najboljših izbrala zmagovalce v vsaki kategoriji. Žirijo sestavljajo eminentna imena: 

● Yanmin Wang – direktor Huawei Consumer Business Group za Huawei CEE&Nordic
● Dominic Bracco – uradni fotograf National Geographic
● Alex Lambrechts – certificiran fotograf Leica
● Tomasz Lazar – World Press Photo Laureate
● Bobby Anwar – danski fotograf
● Gal Gadot – igralka in obraz Huawei P20 series

50 najboljših fotografij iz Centralne in Vzhodne Evrope ter Nordijskih držav bo posredovanih tudi na natečaj Next Image Global Contest.

Mikavne nagrade

Zmagovalci v vsaki izmed kategorij bodo prejeli Matebook X, objavo fotografije v reviji National Geographics in denarno nagrado v višini 2.000 €. Avtorja drugo in tretje uvrščene fotografije bosta prejela Huawei P20 Pro in Huawei P20. V vsaki izmed šestih kategorij bodo podeljene tudi nagrade po izboru občinstva. Žirija pa bo podelila tudi glavno nagrado za najboljšo fotografijo, katere avtor bo prejel Matebook X, objavo fotografije v reviji National Geographics, denarno nagrado v vrednosti 10.000 € in možnost, da se udeleži 10-dnevne fotografske ekspidicije septembra v Italiji.

Za popolno fotografijo ne potrebujete najboljšega telefona!

Po tem, ko je pomladi Huawei navdušil s serijo P, ki je prepričala z odlično kamero, umetno inteligenco in zmogljivostjo, je zdaj Huawei predstavil še nove člane družine Y. Tudi ti se pohvalijo z odlično kamero, ki ponuja tudi učinek bokeh – da bi sodelovali na natečaju, tako ne potrebujete najboljšega telefona, ampak le dober občutek za fotografijo. Gre za telefone srednjega razreda, kjer uporabniki za zelo ugodno ceno dobijo odličen telefon s širokozaslonskim FullView zaslonom. Poleg tega bo ta cenovno dostopna linija vsakega navdušila z zmogljivo baterijo, najnovejšim Android in uporabniškim vmesnikom EMUI, dvojno SIM režo, odklepanjem telefona s funkcijo Face Unlock, dizajnom in odlično kamero.

Ste opazili pisane vloge?

V kolikor spremljate razvoj Huaweija v Sloveniji, ste verjetno opazili divje vsebine, ki jih ponuja njihov YouTube kanal. Vsekakor je vredno na zemljevid spremljanja družbenih medijev postaviti kanal, ki je navdušil tudi s skokom iz letala, ob čemer je Uroš Miklavčič, Huawei Tech Genius telefon Huawei P20 Pro držal kar v roki!

Tehnologija in fotografija pa združujeta vse navdušence tudi na novem portalu, https://huaweiforum.si/, kjer lahko poiščete pomoč pri ustvarjanju najboljše fotografije ali sodelujete s svojim tehnološkim znanjem in izkušnjami.