Lepotni napotki

Ne pozabite na vrat in dekolte

P.R. / Novice Svet24
17. 6. 2018, 12.00
Deli članek:

Pogosto pri vsakodnevni negi obraza pozabljamo na vrat in dekolte. In prav ta dva najbolj razkrivata našo starost. Čas je, da jima posvetimo več pozornosti.

Profimedia
S tako imenovano šokkuro pospešimo prekrvitev kože dekolteja.

Prvo pravilo nege vratu in dekolteja je – nikoli na sonce brez UV-zaščite. Jutranji nanos negovalne kreme naj bo priložnost za hitro masažo: izmenično si s konicami prstov leve in desne roke ter z nekoliko močnejšim pritiskom vtiramo kremo v kožo na vratu in dekolteju. Vtiramo v smeri od spodaj navzgor. Za nego tega občutljivega predela so najprimernejše kreme z dodanimi minerali in vitamini, saj pospešijo izločanje kolagena, ki napravi podkožno tkivo čvrsto in prožno.

NAJ BO GLADKO

Preprosta vaja

Da bi preprečili nastajanje podbradka, lahko vsakodnevni masaži dodamo preprosto vajo: glasno nekajkrat izgovorimo črke x, o in u – to krepi podkožno tkivo.

Koža dekolteja ima komajda kaj podkožnega maščobnega tkiva, zato se povrhnjica hitro izsuši. Dekolte zagotovo zahteva veliko dodatne nege, če želimo, da ostane lep. Zelo učinkovita je »šokkura«: med prhanjem si oplaknimo dekolte s hladnim curkom, potem s toplim in za zaključek spet z ledeno hladnim. Tako pospešimo prekrvitev in izločanje proteinov, ki bodo poskrbeli za čim boljše stanje podkožnega tkiva. Sicer pa za nego dekolteja uporabljamo kreme z visoko koncentracijo učinkovin. Enkrat na teden si nanj nanesimo hranilno masko, lahko uporabimo kar tisto za obraz, čeznjo pa položimo alufolijo, se ovijmo v brisačo in pustimo učinkovati 20 minut. Ta čas uporabimo za vajo: zleknimo se v ležalnik, zvijmo roke za hrbet in jih močno iztegnimo nazaj. S to vajo krepimo mišice prsi, nadlahti in hrbta. Vajo lahko ponavljamo vsak dan, ne le med negovalno kuro.

KOŽA, KI SE HITRO IZSUŠI

Najbolj se znaki staranja kažejo prav na vratu, ki je hkrati zelo izpostavljen del telesa. Njegova tanka koža se rada hitro izsuši in povesi. Nekateri imajo podbradek vse življenje, večini pa začne povzročati težave po 40. letu. Zanimivo, da večinoma prej kot v ogledalu to opazimo na fotografijah. Gre za optični učinek. In tudi pomoč je lahko optične narave – denimo primerno striženi lasje. Tudi nekaj drugih modnih zvijač je na voljo: dolge verižice z elegantnimi obeski pritegnejo pogled in ga odvrnejo od podbradka. In seveda sta zmeraj na voljo puli ali lepa ruta.