Mobilna verzija
15:22 23. julij 2018

FOTO: Vseslovenski sejem: tokrat še večji in bogatejši

Janja Ambrožič
0 Posodobljeno: 13:14 / 16.4.2018

Na koncertni oder bodo med drugimi stopili Isaac Palma, Luka Basi, Manca Špik, Okrogli muzikanti, Victory, Ansambel Smeh, Tanja Žagar.

r_Sejmisce

Sejmišče bo odprto tri dni. Foto: J. A., Vseslovenski sejem

Med 20. in 22. aprilom se v neposredno bližino Gostilne pri Japu v Prapročah pri Temenici vrača Vseslovenski sejem, ki je svojo prvo izdajo uspešno prestal jeseni. Takrat ga je obiskalo okoli 27 tisoč obiskovalcev.

»Tokrat računamo na še večji obisk, ciljamo na številko 40 tisoč,« je optimističen gostilničar Joško Kepa, ki se je organizacije sejma lotil skupaj z igralcem in humoristom Radom Mulejem. »Poudaril bi, da Vseslovenski sejem še naprej ostaja brezplačen in družinam prijazen,« je dodal Mulej in omenil, da tudi tokrat spodbujajo ljudi, da se pripeljejo z vlakom, saj bodo od Radohove vasi, kjer je železniška postaja, do sejmišča organizirali avtobusni prevoz. Tokrat so k obisku še posebej povabili šole, šolarje pričakujejo prvi dan, v petek.

r_Josko Kepa in Rado Mulej

Joško Kepa in Rado Mulej sta "glavna krivca" za Vseslovenski sejem. Foto: J. A., Vseslovenski sejem

Vseslovenski sejem bo potekal od petka, 20. aprila, do nedelje, 22. aprila, v okolici Gostilne pri Japu v bližini Šentvida pri Stični. Sejemski del bo odprt med 9. in 18. uro.

PRIHAJA TIM GAJSER

Vseslovenski sejem bo tudi tokrat vsesplošen in bo pokril širok spekter dejavnosti, med katerimi so kmetijstvo, mehanizacija, domača obrt, motociklizem, kolesarstvo, vse za dom in šport, vse za poroko, obrt, gradbeništvo, avtomobilizem, turizem, predstavitev občin, društva, trgovina, prosti čas …

Med drugim si bodo obiskovalci lahko od blizu ogledali delo kovača, tokrat bo na Dolenjskem tudi Tim Gajser. Jeseni je bila tam le njegova trgovina, tokrat pa bo prišel tudi priljubljeni motokrosist. »Kot posebna atrakcija bo preskočil šotor,« omeni Kepa.

r_Prvic je

Prvič je bila na Vseslovenskem sejmu samo trgovina Tima Gajserja, tokrat bo tam tudi motokrosist. Foto: J. A., Vseslovenski sejem

Pa ne bo s svojimi spretnostmi navduševal samo on, tam bodo tudi kiparji z motornimi žagami, ki se bodo pomerili na tekmovanju, kot jeseni se bodo obiskovalci tudi zdaj lahko vozili s helikopterjem, po sejmišču bo vozil brezplačen vlakec, pripravljajo bogato animacijo za otroke.

Na koncertni oder bodo med drugimi stopili: Isaac Palma, Luka Basi, Manca Špik, Okrogli muzikanti, Victory, Ansambel Smeh, Tanja Žagar.

KONCERTI BREZ VSTOPNINE

Če bo dnevni program namenjen sejemskemu dogajanju, pa se zvečer obetajo koncerti in zabava za vse generacije. Na Vseslovenskem sejmu bodo med drugimi prvi večer (v petek) nastopili Ansambel Smeh, Manca Špik, Ljubavnici, v soboto Victory, Tanja Žagar, Luka Basi in v nedeljo popoldne Okrogli muzikanti in Isaac Palma.

r_Tudi tokrat

Tudi tokrat se obeta večerna zabava z znanimi glasbenimi zasedbami. Foto: J. A., Vseslovenski sejem

»Jeseni, ko sva z Radom organizirala prvi sejem, se je izkazalo, da so ga ljudje dobro sprejeli, da to okolje potrebuje tovrstne dogodke. Vesela sva, da imava podporo, nasproti so nama stopile tudi okoliške občine in zato bova vztrajala pri tem, da sejem organizirava dvakrat letno, spomladi in jeseni,« reče Kepa.

r_Jeseni je

Jeseni je bilo kiparjenja z motornimi žagami za vzorec, tokrat bodo na sejmu organizirali tekmovanje. Foto: J. A., Vseslovenski sejem

r_Otrokom

Otrokom bodo namenili posebno pozornost, obetajo se animacije. Foto: J. A., Vseslovenski sejem

r_Po sejmiscu

Po sejmišču bo vozil vlakec. Foto: J. A., Vseslovenski sejem

r_Kovac bo

Kovač bo pokazal, kako nastajajo kovaški izdelki. Foto: J. A., Vseslovenski sejem

Vaš prispevek