Partnerstvo in karmične lekcije

Vsi odnosi so iskanja

S.N.Č./Novice Svet24
16. 4. 2018, 07.00
Deli članek:

Vsak odnos je iskanje tistega, kar nam manjka, da bi tvorili, ustvarili in dosegli celoto v nas. Vsak odnos je enkraten in neponovljiv. Sinastrija je veda, ki iskanja razloži.

Profimedia
Odnos smo mi in naš partner, a ne midva; je nov »organizem«, nova tvorba, ki je unikatna.

Ista oseba lahko z neko osebo ustvari popoln odnos, z drugo pa ji ne gre in ne gre.

Nekateri v odnose vstopajo spontano, z lahkoto, se dopolnjujejo, oblikujejo in uživajo v njih. Ustvarjajo nove odnose, jih ohranjajo in nadgrajujejo, in kar je najpomembnejše − sposobni so ustvariti enakopraven, pravičen odnos, kjer sta srečni in zadovoljeni obe osebi ali več ljudi.

Kot je edini kakovosten odnos tisti, v katerem partnerja rasteta, je prav tako pomembno, da odnose pravilno zaključujemo – da ne puščamo nerazrešenih stvari, saj bomo sicer ponovili enako lekcijo v naslednjem odnosu z nekom drugim.

Pa smo pri bistvu odnosa: za odnos sta potrebna dva ali več ljudi, samo skupaj z drugimi lahko ustvarimo celoto, popolnost, lahko zakrožimo z energijami.

NAŠI ODSEVI

Veja astrologije, ki se ukvarja izključno z odnosi, se imenuje sinastrija. Ta s pomočjo posebnih astroloških tehnik preuči že obstoječi odnos, poišče, kaj nas je sploh pritegnilo vanj, kaj nas podpira skozi čas v odnosu ter kako zadovoljni in srečni sta obe strani v njem, pa tudi kje so pasti tega odnosa. A kot vedno v astrologiji je osnova vsega naša rojstna karta. V 1. hiši smo opisani mi, naše telo, naše osnovne energije, nasproti nas pa je 7. hiša, naš partner oziroma vsi naši partnerji, tako osebni in ljubezenski kot poslovni. Kot po principu jinga in janga skupaj tvorimo celoto, izpolnjenost življenja.

»Vsi partnerji, opisani v naši 7. hiši, delijo z nami našo usodo, se učijo z nami in učijo nas, so naša refleksija, potreba našega nezavednega v nas. Prav to dodaja izredno dinamiko odnosom, saj je zavedanje, da so prav vse pomanjkljivosti, ki jih vidimo v naših partnerjih in nas najbolj motijo ter povzročajo največje težave v odnosu, dejansko odsev nas samih in naših potreb. V ta namen so nam poslani številni odnosi in partnerstva, da vstopamo vanje, se učimo, spoznavamo sebe in včasih tudi izstopimo iz njih, ko opravimo nalogo, ko prerastemo odnos, ko zberemo pogum in samozavest za to dejanje. Odnosi niso trajni in večni, so lekcije našega sedanjega življenja,« razloži astrologinja Mojca Gregorčič.

Profimedia
Vsak odnos je enkraten in neponovljiv.

ZAKAJ ANALIZA?

Sinastrija nam razkrije najgloblje, najsubtilnejše delovanje partnerstva kot nekega novega, enkratnega, originalnega osebka. Razkriva nam potenciale in pasti odnosa. Mojca Gregorčič je prepričana, da ko prepoznamo in ozavestimo težave, je vse veliko lažje: »Vsak odnos ima šibke točke, kot jih ima vsak posameznik. Prav tu je past odnosa, ko partner lahko budi v nas tisto najslabše, vsa naša zanikanja, pomanjkljivosti, kar vodi v nerazrešen labirint konfliktov. Šibke točke se manifestirajo skozi dinamične aspekte vzporednih kart. A ko stvari ozavestimo, se jih zavedamo, ko presežemo vzorec odnosa, v katerega smo ujeti, je vse veliko lažje, saj sprejemamo lastne pomanjkljivosti in pomanjkljivosti partnerja ter skozi ozaveščanje in delo na tem področju presežemo sebe.«

PRAVILA

Zdaj že vemo, da je v rojstnem horoskopu opisana usoda odnosa. Velikokrat se sprašujemo, zakaj pritegnemo v odnos ravno takšne ljudi, večkrat lahko namreč pritegnemo podobne ljudi. Če imamo dobre obljube za odnos, pritegnemo prijetne ljudi in prepoznamo pravega partnerja s podobno zgodbo in potrebo. V odnosih in partnerstvih govorimo o naših nezavednih potrebah, o tem, kakšnega partnerja potrebujemo, kakšna je naša dejanska potreba, in ne naša želja. Vse to prepoznavanje se dogaja na nezavedni, energetski ravni, preprosto nas pritegne določen tip ljudi, s katerimi vstopamo v intimna partnerstva, medtem ko nas drugi sploh ne zanimajo.

Vsi odnosi so nam poslani z namenom, da predelamo določene nepredelane ali nedokončane lekcije preteklih življenj ali sedanjega življenja. V odnosih se spreminjamo in rastemo na osebni ravni. »Odnosi v osnovi niso večni in trajni, so kot naloge, ki nam jih pošilja univerzum, da jih razrešimo ali dokončamo in gremo dalje,« zaključi astrologinja.