Eva Braun

Na dražbi prodane spodnjice Hitlerjeve žene

S.R.
7. 11. 2016, 17.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Spodnjice v barvi lila, ki jih je nekdaj nosila Hitlerjeva žena Eva Braun, so bile na dražbi prodane za dobrih tri tisoč evrov.

Dražbena hiša Philip Serrell

Za večino predmetov na dražbi so ustrezni prodajalci predložili potrdila o pristnosti, je dejala Sophie Jones, cenilka dražbene hiše.

Pričakovalo se je, da bodo spodnje hlačke, ki jih je prodajala dražbena hiša Philip Serrell s sedežem v mestu Malvern, na dražbi dosegle ceno okoli 450 evrov, vendar je bil zasebni zbiratelj zanje pripravljen odšteti celih 3250 evrov. Ista oseba je kupila tudi zlat prstan, srebrno šatuljico za kozmetiko in srebrno držalo z rdečo šminko Eve Braun. V spodnjice s čipkasto obrobo so všite tudi Evine inicialke.

Zlat prstan z opalom, ki ga obkroža šest rubinov, je bil prodan za 1400 evrov, medtem ko je zbiratelj za srebrno škatlo z vgraviranimi začetnicami EB plačal 400 evrov. Za dobrih 100 evrov je bila prodana še zbirka črno-belih fotografij z začetka dvajsetega stoletja, na katerih je v središču pozornosti Eva, na nekaterih pa se ji pridruži tudi mož Adolf.

Pri dražbeni hiši so potrdili, da so bili vsi predmeti prodani zasebnemu zbiratelju iz Združenega kraljestva.