ŠKODLJIVA E-POŠTA

Razkritja, ki so Clintonovi najbolj škodovala

Matej Klarič
7. 11. 2016, 16.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V sporočilih lahko zasledimo njeno ščitenje farmacevtske industrije, naklonjenost do ponarejanja volitev, sumljivih denarnih nakazil nekaterih držav v zameno za orožje in še vrsto drugih nezakonitih stvari.

Reuters
Clintonove ni motilo, da je prejemala nakazila prav od držav, ki financirajo Islamsko državo.

Kot je razkrila pošta, se Clintonovi ne zdi sporno, da ima zasebno drugačna stališča od tistih, ki jih zagovarja javno, zato da bi pridobila večjo podporo med volivci.

Tako na primer zasebno nasprotuje istospolnim porokam, čeprav jih javno podpira. Podobno je s čeztihomorskim partnerstvom TPP, ki mu je začela nasprotovati po tem, ko so ankete pokazale, da se ji bo to bolj izplačalo. Javno nasprotuje tudi okolju škodljivemu frackingu, čeprav je v 250 tisoč dolarjev plačanem govoru za banko Goldman Sachs dejala, da je to darilo Ameriki.

Veliko očitkov na Clintonovo leti prav zaradi njenih povezav z Wall Streetom in bankami. Pošta razkriva, da je njena fundacija ščitila tudi farmacevtska podjetja in visoke cene zdravil proti aidsu ter nasprotovala cenejšim generičnim zdravilom.

Reuters
Pošta razkriva, da so bili v ozadju strmoglavljenja Gadafija interesi po libijski nafti in da je Zahod uril njegove nasprotnike.

Vse za zmago

V izmišljanju zgodb proti Bernieju Sandersu, njenemu glavnemu protikandidatu za demokratsko nominacijo, je šla Clintonova celo tako daleč, da so tudi pri njenem osebju ugotovili, da mora biti bolj pazljiva. Celotno vodstvo stranke pa je proti pravilom delovalo proti njemu in v korist Clintonove, ki ne nasprotuje niti prirejanju volitev, kar so mnogi očitali demokratom na tokratnih volitvah za predsedniško nominacijo. Na posnetku leta 2006 je v ožjem krogu razmišljala o nameščanju volitev v Palestini.

Reuters
Islamska država ISIS

Visoka nakazila spornega namena

Čeprav analize razkrivajo, da Savdska Arabija in Katar financirata Islamsko državo, Clintonova proti temu kot zunanja ministrica ni naredila ničesar. Še več, njena fundacija sprejema sredstva omenjenih držav in jim v zameno omogoča nakup velikih količin orožja, ki še povečujejo vojaške konflikte na Bližnjem vzhodu.