12-letna deklica

Baba Vanga je napovedala svojo naslednico - je to ona?

J.P.
7. 11. 2016, 13.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V le šestih letih bo na Zemlji zmanjkalo vode, napoveduje Kaede Uber, za številne naslednica Babe Vange.

Profimedia
Bolgarska prerokinja je umrla leta 1996.

Po valu beguncev naj bi Evropo doletela strašna ekološka katastrofa, v šestih letih pa naj bi celoten planet ostal brez pitne vode. Tako napoveduje Kaede Uber, komaj 12-letna Francozinja iz Montpelliera, za številne naslednica slepe bolgarske jasnovidke Vangelije Gušterove, znane tudi kot Baba Vanga.

Podobno vedenje

Bolgarska prerokinja naj bi že pred svojo smrtjo leta 1996 napovedala, da se bo nekaj let po njenem odhodu na drug svet rodila deklica z njenim darom. Napoved je utonila v pozabo, dokler se leta 2009 v francoskih medijih ni pojavila novica, da je petletna Kaede Uber napovedala gospodarsko krizo. Nekateri mediji poročajo, da so preiskovalci paranormalnega deklico vzeli pod drobnogled in presodili, da bi kaj lahko bila Vangina naslednica. Kot najbolj tehten dokaz navajajo njeno vedenje, ki menda zelo spominja na Bolgarkino.

S sedmimi leti se je Kaede pojavila na eni od ruskih televizij, kjer je spregovorila o svojih napovedih. Spodaj si lahko ogledate videoposnetek.

Poniknila za pet let

S sedmimi leti se je Kaede pojavila na eni od ruskih televizij, kjer je spregovorila o svojih napovedih, nato pa naznanila, da bo na predsedniških volitvah slavil Vladimir Putin. Po nekaj intervjujih so Kaede in njena družina izginili. Pet let ni bilo o njih ne duha ne sluha, za marsikoga že odpisana pa se je pred kratkim spet pojavila na televizijskih ekranih.

Teroristični napadi in begunski val bodo hudo prizadeli Evropo, zaradi tega bo v nevarnosti cel svet. Mnogi bodo ubiti, prelite bo veliko krvi. Štiri mesece pozneje bo Evropo doletela ekološka katastrofa; planet bo šest let brez pitne vode, je napovedala.

Niti iz ozadja

Skeptiki trdijo, da so bile Vangine napovedi zgolj domišljena državna propaganda, češ da se je družila s Todorom Živkovom, bolgarskim komunističnim voditeljem, in da se je udeleževala partijskih sestankov. Nadalje je težko spregledati, da se večina njenih napovedi, denimo tista o terorističnih napadih 11. septembra ali o brexitu, v javnosti pojavi šele po dogodku.

Ta vidik domnevne povezave 12-letnici gotovo ne govori v prid.