Nad tatico

VIDEO: Ko resnični človek pajek zaustavi tatico

uk
6. 11. 2016, 18.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Navadno ostanejo superheroji anonimni, v glavnem zaradi tega, ker povzročijo veliko stranske škode na stavbah. Anonimen pa ni ostal resnični heroj Mark Zilio.

Youtube
Mark Zilio je povedal, da se mu je pač zdelo, da mora pomagati.

Mark, ki ima umetniško ime Peter Parkour, na ulicah sicer nastopa kot slavni človek pajek (spiderman), je namreč preprečil pobeg tatice iz ene od bližnjih trgovin. Mark je nastopal pred eno od trgovin v Kanadi in videl, kako se varnostnik trudi zadržati žensko, ki je kradla v trgovini. V nekem trenutku je ženska varnostniku pobegnila in Mark, ki je bil oblečen v spidermana, je zagrabil tatico ter jo pridržal, dokler ni prišel do njiju tudi varnostnik.

Aretacija

Posnetek celotnega dogodka je prišel tudi na svetovni splet in Mark je postal kar manjša internetna zvezda. Na posnetku je videti, kako ženska priteče mimo Marka, ki jo je zagrabil za ramena. Žensko, ki naj bi bila kleptomanka, mu je uspelo toliko zadržati, da je prišel še varnostnik, in skupaj sta žensko zvlekla nazaj do trgovine, kjer so jo kasneje aretirali policisti.

Kleptomanija
Stephanie Marsh najverjetneje boleha za kleptomanijo, ki je psihološka motnja, zaradi katere posameznik čuti potrebo po tem, da si prisvoji stvari, ki mu lahko sploh niso všeč in jih niti ne potrebuje.

»Nikoli se nisem želel vplesti v kaj takšnega,« je kasneje povedal Mark, »ampak zdelo se mi je, da moram pomagati. Seveda nisem opravil nikakršnega urjenja za takšne stvari.« Njegovo pomoč je pozdravil tudi lastnik trgovine, ki je dodal, da ga vse skupaj zabava. Iz trgovine so sporočili, da je ženska sicer kupila kostum, a je nato hotela zbežati iz trgovine z nekaterimi drugimi predmeti. Policija je tatico kasneje identificirala kot 32-letno Stephanie Marsh. Proti njej so podali ovadbo za krajo pod 5000 dolarji (3360 evrov).