POMEN SIMBOLOV

Kaj nam sporočajo naše najpogostejše sanje?

šz
6. 11. 2016, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Informacije, ki jih boste usvojili v tem članku, vam lahko pomagajo, da pomen simbolov v sanjah povežete s svojo osebnostjo, kulturo in okoliščinami oziroma dano situacijo.

dreamstime
Sanje o veseli poroki sporočajo, da v življenju sledite svojemu poslanstvu. Nasprotno sporoča žalost na poroki.

Skoraj nemogoče je, da vam katere od najpogostejših sanj, ki vam jih predstavljamo, ne bi že kdaj ponoči zaposlovale misli in duha. Preberite, kaj pomenijo, in si poskušajte razložiti, kaj vam poskušajo povedati. In če vas je razlaga prepričala, razmislite o tem, kaj spremeniti.

dreamstime
So rože cvetoče ali uvele? Prve pomenijo razcvet in razvoj, medtem ko uvele rože pričajo o nasprotnem.

Hiša

Pri hiši gledamo njeno celoto pa tudi posamezne prostore v njej. Lepa in mogočna hiša priča o tem, da smo tudi sami ponosni in da stojimo za svojimi stališči. Pri prostorih pa se osredotočite na vsakega posebej. Podstrešje sporoča o vašem čustvenem stanju. Klet priča o vaši podzavesti. Dnevna soba govori o vaši družabnosti. Spalnica pa nakazuje na intimne občutke.

dreamstime
Sanje kažejo pot, po kateri vam je namenjeno hoditi. Če se ne počutite sproščene, ste na napačni življenjski poti.

Golota

Če ste v sanjah goli, se v resničnem življenju najverjetneje počutite ogrožene. Vprašajte se, čemu. Sanje vam tako morda sporočajo, da se nimate česa bati in da se v svoji koži lahko brez skrbi počutite varne.

Zobje

Mnogi ljudje so prestrašeni, če sanjajo o zobeh, še posebno če jim ti izpadajo, saj naj bi to pomenilo bolezen ali smrt nekoga bližnjega. V resnici pa zobje govorijo o strahu pred izgubo nekoga ali nečesa, kar nam veliko pomeni. Spet se je torej treba otresti strahu.

dreamstime
Kam se mi tako mudi, je vprašanje, ki si ga zastavite. A ure lahko tudi sporočajo, da je treba stvari pospešiti, če želite doseči cilj.

Letenje

Ste eden izmed tistih srečnežev, ki so v sanjah že sproščeno in zlahka leteli? To pomeni, da v življenju zlahka premoščate vse ovire in se uspešno spopadate z izzivi. Letenje lahko nakazuje tudi, da se počutite svobodne in ste samozavestni. Če imate v sanjah težave z letenjem, se vprašajte, ali si v življenju morda ne nalagate prezahtevnih nalog, ali pomislite na to, katera stvar ali opravek vas tako močno obremenjuje, da ne zmorete več. Pri sanjah o letenju pa je pomemben tudi pristanek. Če vam uspe uspešno pristati, sanje nakazujejo, da ste prizemljeni oziroma vas uspeh ne prevzame do te mere, da bi zaplavali med oblake.