Neverjetno

Zobna pasta čisti dom

zf
9. 10. 2016, 08.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Zobna pasta res učinkovito očisti ustno votlino ter tako ohranja lepe zobe, a je odlična tudi kot čistilo. Dovolite, da vam olajša delo pri hišnih opravilih.

profimedia
zobna pasta, zobje

1. Zobna pasta je odlično sredstvo proti madežem, ki se pojavijo na kovini, saj vsebuje snovi, ki učinkovito čistijo nerjaveče jeklo in srebro. Na bombažno krpico nanesite malce zobne paste in z njo zloščite kovinske predmete. Počakajte nekaj sekund, da se pasta posuši, in nato splaknite z vodo ter osušite s suho krpo. Tako lahko očistite posodo ali nakit.

2. Pomagala vam bo tudi pri madežih, ki se sčasoma pojavijo na plošči likalnika, to pa lahko resno poškoduje ali celo uniči tkanino. Najlažje jih boste premagali, če boste na dno likalnika nanesli zobno pasto in jo nežno vtrli. Po potrebi dodajte nekaj kapljic vode, da nastane gosta krema, nato pa ploščo zdrgnite z vlažno krpo.

Profimedia
Z zobno pasto lahko očistite ploščo likalnika, porisane stene pa tudi klavirske tipke.

3. So malčki porisali stene? Vsak starš se vsaj enkrat spopade s popisanimi stenami, ki so jih otroci napadli z barvicami ali voščenkami. Tudi tukaj bo pomagala pasta. Nanesite jo na mehko ščetko ali bombažno krpo ter z njo odstranite sledove umetnin malih umetnikov.

4. Imate madeže od barve za lase? Tudi tukaj vam bo zobna pasta v veliko pomoč. Nanesite jo na bombažno krpo in z njo podrgnite po madežih, ki jih je na koži pustila barva. Če se želite pred njimi zavarovati, jo v tankem sloju nanesite na rob lasišča, pomaga pa tudi, če si boste nanesli jedilno olje.

5. Vaši novi telovadni copati niso več beli, kot so bili ob nakupu? Tudi tukaj vam bo pomagala zobna pasta. Nanesite jo na staro zobno ščetko in z njo zdrgnite robove copatov. Pustite delovati nekaj časa in obrišite z vlažno krpo. Madeži bodo izginili.

6. Vonj česna, rib, čebule in druge neprijetne vonjave lahko hitro prodrejo v kožne celice na naših rokah. Drgnjenje rok in temeljito čiščenje prstnih konic z zobno pasto lahko odstrani tako neprijetne vonjave kot morebitne madeže.

7. Še vedno radi poslušate glasbo na cedejih in se bojite prask? Zobna pasta bo rešila tudi te težave. Pomaga pri manjših praskah, ki niso globoke, to pa dosežete tako, da tanko plast paste nanesete na celotno površino plošče in nežno obrišete, dokler se ne posuši.

8. Kako čistite klavirske tipke? Tipke zadržujejo olje, ki ga izloča naša koža, ta pa nato privlači še prah in umazanijo. Neprijetno nesnago na tipkah odstranite z vlažno krpo v kombinaciji z zobno pasto. Dobro zdrgnite in na koncu tipke očistite s suho krpo.