Oblačila

Rjava za vse sloge

ud
8. 10. 2016, 15.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Rjava barva ima veliko odtenkov in najlažje si jih predstavljamo, če jih poimenujemo po barvi kakšnega predmeta ali snovi. Rjava kot čokolada, kava, medvedji kožuh, zemlja … Je topla barva, ki pristaja praktično vsakemu barvnemu tipu kože.

youtube
Rjavi odtenki delujejo vsakdanje, prijazno in odprto.

Dobimo jo, če zmešamo rdečo, rumeno in črno barvo, odtenek pa je odvisen od količine posamezne barve. 

Topel podton

Odlično pristaja vsem, ki imajo topel podton kože, rjavookim in temnolasim ljudem. Zaradi raznolikosti rjavih odtenkov si prav vsak barvni tip lahko poišče pravega. Rjavi odtenki delujejo vsakdanje, prijazno in odprto. Zato so zastopani v mnogih neformalnih kolekcijah oblačil, manj primerni pa so za posebne priložnosti in protokolarna srečanja. V starem Rimu so rjava oblačila povezovali z nižjimi sloji prebivalstva in priseljenci, zato so imela slabšalni pomen. Izraz za revno mestno prebivalstvo je bil »pullati«, kar dobesedno pomeni »tisti, oblečeni v rjavo«

Naraven odtenek

Plašči so tisti kos oblačila, ki je v naši omari najdražji, zato naj bi bil v njej tudi najdlje. Izberite ga v enem od naravnih rjavih odtenkov. Če ste svetlih las, bo kamelja barva prava izbira, če so lasje temnejši, pa vam bodo pristajali temnejši toni rjave. Pravilo je zelo preprosto. Če se boste odločili za plašč rjave barve, ga popestrite z modnimi dodatki živih barv. Recimo šal zelene barve se bo čudovito podal k rjavi. Ali pa se odločite za kapo in škornje rdeče barve. Rjava in rdeča sta zelo lepa kombinacija. Karkoli boste izbrali, imejte v glavi to, da se v odpravi vi počutite lepe in čudovite.