Ustvarjajmo skupaj

Jesen v vašem domu

zf
8. 10. 2016, 14.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Prihaja obdobje, ko bomo večino časa preživeli v udobju lastnega doma, saj bodo temperature kmalu postale precej neprijazne. Zato je prav, da nekaj jesenskega vzdušja vnesemo tudi v sobane.

profimedia
Otroci uživajo v jesenskih radostih; povabite jih k ustvarjanju čudovite jeseni iz materialov, ki jih boste našli okoli svojega doma.

Ne zapravljajte kupov denarja za jesensko dekoracijo v trgovinah, saj ni lepše dekoracije, kot je jesensko listje, ki ga najdete pred hišo, v parku ali gozdu, na kakšnem sprehodu pa poberete še kakšno bučo in utrgate nekaj okrasnih vejic šipka, bezga ali česa drugega. Ne pozabite niti na storže, ki se že kotalijo pod drevesi iglavcev. Te lahko dekorativno le namečete v večje vaze, iz njih naredite čudovite jesenske venčke za na vhodna vrata ali na jedilno mizo, prav tako pa so odlična izbira za prihajajočo zimo, ko jih boste lahko uporabili kot odlično dekoracijo na adventnih venčkih ali celo na novoletni jelki.

profimedia
Pri izdelavi jesenskega venčka uporabite veje in nekaj jesenskega listja, uporabne so tudi kostanjeve bodice.

Jeseni prija rustikalno

Rustikalni videz, ki ga v stanovanju lahko ustvarimo s starimi lesenimi okvirji, starinskimi kavnimi servisi, laternami, bučami in šopki klasja, bo popestril pogled na vaš prostor. Vse, kar potrebujete, je le nekaj idej in navdiha ter seveda primeren prostor, kamor boste jesensko dekoracijo postavili. Ne pozabite na ogledala, ki lahko odlično povečajo prostor, vsekakor pa k okraševanju in sodelovanju povabite vso družino. Prav tako se lahko odločite za dekoracijo pred vašim domom, ki bo prijazno pozdravljala vaše goste. Dovolj bo že, če si boste omislili balo slame in nanjo položili nekaj okrasnih buč. Če pa ste bolj kreativne narave, lahko ustvarite strašilo iz sena.

profimedia
Na sprehodu poiščite kakšno bučo in utrgajte nekaj okrasnih vejic šipka, bezga ali storžev, s čimer boste okrasili dom.

Preprosto, a lepo

Okna lahko popestrite z okrasnimi bučami, tem pa ob bok postavite česen, čebulo, koruzo, kostanj in ostale plodove jeseni. Cvetlična korita lahko prav tako napolnite z jesenskimi vejami, listjem ter jesenskimi rožami, kot so krizanteme in mačehe, vse skupaj pa okrasite še z bršljanom. Ne pozabite niti na pisan in čudežen netresk, ki se poda k skalnjakom in okrasnim gredicam, koristen pa je tudi pri lajšanju vsakodnevnih tegob. Velja tudi za rastlino, ki prinaša srečo. Zato nikar ne odlašajte, če se pri vaši hiši še ne bohoti.

splet