Opremljanje

Palete so »kul« pohištvo

zf
8. 10. 2016, 17.22
Posodobljeno: 8. 3. 2024, 16.07
Deli članek:

Mladostnikova soba je prvi zasebni prostor v stanovanju. V njem želijo poleg spanja in učenja prebiti tudi prosti čas, sami ali s prijatelji in ljubeznimi.

profimedia
Opremite študijsko sobo sami in uporabite domišljijo. Ob tem ne pozabite na kreativnost.

Pri opremljanju teh prostorov ustvarjamo »stanovanje v stanovanju«. Pomembno je, da ima mladostniška soba (v obdobju med 14. in 22. letom) poleg funkcionalnosti tudi pridih domačnosti, sproščenosti, svežine. Včasih si boste morali morda pomagati s podiranjem določenih predelnih sten, spet drugič boste morda stene gradili. Skušnjava, da bi pri opremi prostora namesto lastnega udobja iskali v prvi vrsti zadovoljstvo obiskovalcev, je lahko zelo velika, vendar nikakor ne pozabite, da sta na prvem mestu vsakodnevna uporaba in oddih. Prav tako se lahko z mladostnikom lotite izdelovanja opreme sami, s tem veliko prihranite, hkrati pa bo vaš mladostnik s ponosom prijateljem predstavil nekaj, kar je naredil sam zase in je unikatno ter le njegovo. Pa še družili se boste.

Naredite spalnico

Spanje je pomemben del v življenju, čeprav se tega pogosto ne zavedamo, predvsem v času odraščanja. Zato je prav, da je spalnica opremljena udobno in tako, da se mladostniki udobno počutijo. Ustvarite posteljo iz palet. Te lahko fino obdelate ali jih pobarvate. Njihove sestavne dele lahko uporabite tako, da tvorijo povsem novo formo. Če se izdelave pohištva iz palet lotevate prvič, vam svetujemo, da si delo čim bolj poenostavite.

splet
Ustvarite posteljo iz palet. Te lahko fino obdelate ali jih pobarvate.

Različne velikosti

Široko ponudbo in izbiro palet raziščite na spletu

Izbirate lahko med lesenimi, plastičnimi in kovinskimi paletami, te se razlikujejo v merah in oblikah.

Zato za začetek izberite palete enake velikosti, najlažje bo s paletami tipske velikosti, ki imajo oznako »euro«. Te poljubno sestavite, da dobite želeno velikost in višino postelje. Prav tako jih lahko uporabite za celotno posteljo ali le za izdelavo okvirja ali vzglavja postelje. Razmišljajte tudi o karseda klasičnih merah, saj boste tako prihranili tudi pri nakupu vzmetnice, in če ste prihranili pri posteljnem okvirju, pri vzmetnici nikar ne skoparite, saj je pomembna za kvaliteten spanec.

Klubska mizica in regal

Seveda je pomembno, da bo imelo pohištvo v prostoru vašega mladostnika neko rdečo nit in da se bo med seboj dopolnjevalo v barvah ali obliki. Nadaljujete lahko s paletami in kreativnostjo. Zelo preprosto lahko izdelate klubsko mizico. To lahko sestavite iz dveh palet, ki sta zloženi druga na drugo, pri čemer boste pridobili še praktično spodnjo polico, na katero bodo lahko odložili prenosni računalnik, knjige in drugo. Če boste čez mizico položili še stekleno ploščo, boste tej na videz retroizvedbi dodali pridih elegance, opremite pa jo lahko še s koleščki, tako bo miza postala večfunkcionalna. Na podoben način lahko naredite tudi regal za televizijo, uporabite še svetilni LED-trak in uživajte v čudovitem pohištvu, ki bo izdelano po vaših željah z vašo osebno noto, ter ob tem prihranite.