Uredite si dom po svoje

Moški in ženske urejamo različno

zf
2. 10. 2016, 17.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Kadar se odločite urejati ali vsaj preurejati dom, je pomembno, da ga uredite po svojih željah, okusu in potrebah. Če živite sami, ima to za vas seveda določene prednosti, saj lahko odločitve o urejenosti doma sprejemate brez kompromisov, ki so sicer pomembni za življenje v dvoje ali z družino.

splet
Ženske dajo veliko na detajle, ki v dom prinesejo toplino, hkrati pa ga naredijo domačnejšega.

Ustvarite si torej ambient, ki vam bo všeč, kadar boste stopili vanj, pa vas bo navdal z zadovoljstvom. Moški in ženske se glede opremljanja precej razlikujemo. Moški stanovanja opremljamo predvsem bolj praktično in funkcionalno, medtem ko ženske v opremo vnašajo veliko dekoracije in so pozorne na detajle. Prav tako so pri opremljanju veliko bolj čustvene in radovedne, zanimajo jih različne postavitve, kar pomeni, da pogosto rade tudi eksperimentirajo in prestavljajo pohištvo. Po njihovem mnenju ni nikoli dovolj prijetnih materialov na dotik in na pogled, tudi ne detajlov, ki prikličejo prijetne spomine na potovanje, različne dogodke ali zgolj trenutke.

Kako opremljajo ženske

Kadar se ženske odločijo opremiti dom, si pri načrtovanju vzamejo precej časa, saj želijo ustvariti vzdušje pravega doma, ki mora izžarevati toplino. Pri izbiri stanovanj se zato ženske odločajo predvsem za svetla stanovanja, obrnjena na južno ali vzhodno stran, polna tople energije, ki jim bodo zagotavljala prijetno počutje oziroma občutek varnosti in v katera se bodo z veseljem vračale. Pomembno jim je, da lahko s ponosom povabijo prijateljico na klepet ali prijatelje na večerjo, in še pomembneje – da se bodo ti počutili udobno in bodo opazili njihov trud.